Työkokeilusta potkua uudelle uralle

Työkokeilu on suosittu, joskin suurelle yleisölle tuntematon työllistämistä edistävä palvelu. Työkokeilusta hyötyvät vasta ammattiaan etsivät nuoret, pitkään työelämästä poissa olleet ihmiset ja yrittäjiksi mielivät.

Kotimaa
Anu Huotari
Nuorten palvelujen asiantuntija Anu Huotari Pohjois-Karjalan TE-toimistosta. Yle / Tarja Laitinen

Työkokeilu on ollut jo pitkään Työ- ja elinkeinotoimistojen palvelupaletissa. Alun perin kokeilua hyödynnettiin muun muassa nuorten uraohjauksessa, pari vuotta sitten palvelun käyttö laajeni ja monipuolistui. Kokeilusta hyötyy, jos on ollut pitkään poissa työelämästä esimerkiksi perhevapaiden, sairauden tai työttömyyden takia.

– Työkokeilulla voi lähteä kokeilemaan, olisiko oma ammattiala edelleen sopiva tai riittääkö ammattitaito työmarkkinoille, asiantuntija Anu Huotari Pohjois-Karjalan TE-toimistosta toteaa.

Nuorten ja työelämään palaavien lisäksi työkokeilu hyödyttää myös heitä, jotka pohtivat yrittäjäksi siirtymistä.

– Tässä pääsee peilaamaan omaa kiinnostusta toimia käytännön yrittäjyyden työssä, Anu Huotari jatkaa.

Pohjois-Karjalan TE-keskuksen alueella työkokeilussa oli tammikuussa 472 ihmistä, heistä noin kaksisataa oli alle 25-vuotiaita.

Työnantajalle uusia osaajia 

Työkokeilu lähtee aina työnhakijan tarpeista. Aktiivinen työnhakija kysyy usein paikkaa suoraan työnantajilta, joille monille koko kokeilu on vieras käsite.

Työnantajalle kokeilu on ilmaista, työhön tuleva henkilö saa korvauksensa samaan tapaan kuin työttömänä ollessaan joko Kelalta tai työttömyyskassasta.

On varmasti paljon aloja, minne tarvitaan lisää työntekijöitä.

Anu Huotari

Toki työnantajan täytyy osoittaa työkokeilijalle ohjaaja, ja valmistauduttava palautteen antoon. Mutta parhaimmillaan kokeilusta voi olla valtavasti hyötyä.

– On varmasti paljon aloja, minne tarvitaan lisää työntekijöitä, tarvitaan tulevia osaajia. Tätä kautta sitten löytyy niitä uusia työntekijöitä, asiantuntija Anu Huotari Pohjois-Karjalan TE-toimistosta painottaa.

Työkokeilusta tehdään sopimus, jossa määritellään muun muassa kokeilun kesto ja päivittäinen työaika.