"MEP awards" palkitsi Pietikäisen eläinten hyvinvoinnista

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on valittu perinteisessä "MEP awards" -äänestyksessä vuoden mepiksi Eläinten hyvinvointi -sarjassa.

politiikka
Sirpa Pietikäinen Euroopan parlamentin sisäpihalla
Maarit Piri-Lahti / Yle

Parliament Magazine -lehden vuosittain myöntämän palkinnon perusteissa korostettiin Pietikäisen laaja-alaista työtä eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta ja esimerkiksi koe-eläinten käytön vähentämisen, haiden eväpyynnin kiellon ja lemmikkieläinten paremman aseman hyväksi. – Yksi tärkeimmistä kokonaisuuksista tulevaisuudessa on hyvä ruokapolitiikka. Tuotamme jo nyt ruokaa 14 miljardille ihmiselle. Uskon, että tuotantoa voidaan ohjata suuntaan, joka luo tuotantoeläimille paremmat olosuhteet. Se parantaa ruuan ympäristöystävällisyyttä, terveellisyyttä, turvallisuutta ja kannattavuutta, sanoo palkinnostaan iloinen Sirpa Pietikäinen.

Europarlamentin työlistalla ovat seuraavina vuosina kaikkia eläinlajeja koskevan hyvinvointilainsäädännön hyväksyminen, tuotantoeläinten olojen parantaminen, lemmikkieläinten eurooppalainen rekisteröintisäännös sekä EU:n panos uhanalaisilla villieläimillä käytävän kaupan kitkemiseen. Pietikäinen on toiminut aktiivisesti eläinten hyvinvoinnin puolesta parlamentin ympäristövaliokunnassa sekä parlamentin eläinten hyvinvointi -yhteistyöryhmän varapuheenjohtajana. Äänestykseen saavat osallistua kaikki Euroopan parlamentin jäsenet. Hän on aikaisemmin ollut ehdolla mm. tasa-arvoasioissa.