Varsinais-Suomen käräjäoikeuden virkailija tuomittiin Turun Sanomien toimittajan uhkailusta

Käräjäoikeuden virkamies lähetti toimittajalle Facebookissa muun muassa puukotuksesta vihjailevan videon ja uhkaili ampuma-aseilla.

Laiton uhkaus

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden virkamies on tuomittu laittomasta uhkailusta. Mies sai Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 40 päiväsakon rangaistuksen. Maksettavaa kertyy 480 euroa.

Oikeuden mukaan virkailija syyllistyi Turun Sanomien naistoimittajan uhkailuun muun muassa lähettämällä tälle Facebook-viestejä, joissa vihjailtiin puukottamisesta. Videolla naishenkilöä lyödään veitsellä vatsaan. Videon lopulla paljastuu, että kyseessä on lavastettu tilanne.

Facebook-videon jälkeen virkailija lähetti toimittajalle useita viestejä, joissa luki muun muassa, että "tosikot eivät elä kauaa" ja "minulla on ampumakelpoinen tykki kotona. Ja sitten konetuliaseita."

Syyttäjän mukaan naisella oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa. Oikeus oli samaa mieltä.

Päiväsakkojen lisäksi käräjäoikeus tuomitsi virkamiehen maksamaan uhkailun uhrille korvauksia 400 euroa ja maksamaan oikeudenkäyntikuluja 1700 euron edestä.

Virkamies kiisti kaikki syytteet.