1. yle.fi
  2. Uutiset

Ryanairin yllätysveto – perui äkisti suunnitelmat Amerikan-lennoista

Vielä maanantaina yhtiö kertoi suunnitelman Atlantin ylittävistä lennoista etenevän. Nyt Ryanair ilmoittaa, ettei ole mitään Amerikan-lentoja koskaan suunnitellutkaan.

Ulkomaat
Ryanairin lentokone lentokentällä.
Yle

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair ilmoittaa, ettei sillä ole mitään aikeita aloittaa Atlantin ylittäviä lentoja, eikä se ole koskaan niin aikonutkaan.

Yhtiön tiedotteen muodossa tekemä julkaisema hämmästyttää, sillä vielä maanantaina yhtiön johtokunta ilmoitti hyväksyneensä suunnitelman aloittaa lennot Amerikkaan viiden vuoden kuluessa. BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) yhtiö on suunnitellut Atlantin ylittäviä lentoja jo vuodesta 2008 lähtien.

Alkuviikosta yhtiön tiedottaja kertoi, että Amerikan-lentojen alkamisen riippuvan sopivan lentokaluston saamisesta ja että lennot voisivat alkaa neljän - viiden vuoden kuluttua.

Yhtiön aikomuksena oli tehdä halpoja lentomatkoja 12 - 14 eurooppalaisesta suurkaupungista yhtä moneen suurkaupunkiin Yhdysvalloissa.

Ryanair ei ole millään tavalla kommentoinut mielenmuutostaan, eikä ole vastannut sanomalehti The New York Timesin (siirryt toiseen palveluun) soittopyyntöihin.

Lähteet: Yle

Lue seuraavaksi