Savisaarelle tehtiin leikkaus, tila yhä kriittinen

Lääkärit ovat vahvistaneet syyksi rajun keuhkokuumeen.

Ulkomaat
Edgar Savisaar vuonna 2003.
Edgar SavisaarTimur Nisametdinov / EPA

Viron keskustapuolueen johtajan, Tallinnan kaupunginjohtajan Edgar Savisaaren tila on edelleen kriittinen, kertovat Viron tiedotusvälineet. Postimees-lehden tietojen mukaan Savisaarelle on tehty leikkaus ja häntä pidetään keinotekoisessa koomassa.

Savisaaren lääkäri lähetti hänet keskiviikkona Tarton yliopistosairaalaan keuhkokuume-epäilyjen takia. Perjantaina lääkärit vahvistivat, että kyseessä on raju keuhkokuume. Syyn vahvistuminen mahdollistaa lääkärien mukaan aiempaa tehokkaamman lääkitsemisen, tiedotti keskustapuolueen puoluesihteeri Priit Toobal perjantaina päivällä.

Toobalin mukaan lääkärit eivät ole esittäneet arviota Savisaaren parantumisesta. Postimees kertoi aiemmin, että lääkärien mukaan toipuminen vie pikemmin kuukausia kuin viikkoja.

Kysymykseen, kuka astuu puolueen ja Tallinnan johtoon, jos Savisaari joutuu väistymään terveydellisistä syistä kuukausiksi tai jopa kokonaan, Toobal antoi ymmärtää, ettei suunnitelmaa ole. Pitkäaikainen olettamus Savisaaren seuraajasta kuitenkin on Kadri Simson, joka on ollut puolueen varapuheenjohtaja jo seitsemän vuotta.

Tilapäisesti puoluetta johtavat nyt Simson ja toinen varapuheenjohtaja Enn Eesmaa. Tallinnan kaupunginjohtajana Savisaarta sijaistaa apulaiskaupunginjohtaja Kalle Klandorf.