Vuoden 2014 parhaat ohjelmat palkittiin – Vuoden sivistysteko on Yle Radio 1:n Ykkösaamu

Ohjelmatyöntekijöiden koulutusrahasto jakoi torstai-iltana KOURA-palkintoja ja -kunniamainintoja vuoden 2014 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV3:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt.

kulttuuri
Joonas Heikkinen, Pyry Nikkilä ja Jarkko Lahti.
Joonas Heikkinen, Pyry Nikkilä ja Jarkko Lahti.Jussi Nahkuri / Yle

Kategoriapalkintojen lisäksi KOURA jakoi kaksi erikoispalkintoa. Niistä toinen myönnettiin Tämän runon haluaisin kuulla -radio-ohjelmalle.

Ohjelman tekijöistä palkittiin Tarleena Sammalkorpi ja Sari Siekkinen. Perustelujen mukaan ohjelma on klassikko, joka uudistuu teemalähetysten, loistavien tulkitsijoiden ja kuuntelijoiden ansiosta.

Vuoden sivistysteko -palkinnosta päättää KOURA:n ulkopuolinen valitsija. Tällä kertaa 10 000 euron palkinnon saajan valitsi kirjailija Sirpa Kähkönen. Hän palkitsi sivistystekona Yle Radio 1:n Ykkösaamun.

Kähkösen mukaan ohjelma onnistuu siinä, minkä piti jo olla mahdotonta: se reagoi ajankohtaisiin kysymyksiin mutta antaa aikaa niiden käsittelylle.

Kähkönen kiittää ohjlemaa siitä, että se osaa hyödyntä radiota välineenä, sen voimaa ja lumoa. Lisäksi hänestä on hyvä, että ohjelman toimituksessa on eri-ikäisiä ihmisiä ja molempaa sukupuolta, mikä tekee kuuntelukokemuksesta kiinnostavan ja elävän. Taustatoimitus on Kähkösen mukaan vahvasti tehtävänsä tasalla ja kuulijatkin on modernisti huomioitu, sillä lähetysikkunassa käydään vilkasta keskustelua aamun teemoista ja keskustelua kommentoidaan ohjelmassa.

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Palkinnot ovat suuruudeltaan 10 000 - 15 000 euroa ja kunniamaininnat 2 000 - 8 000 euroa.