1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lapin sanomalehdet yhteen – Yt-neuvottelut alkavat

Pohjolan Sanomat ja Lapin Kansa yhdistetään Lapin Kansaksi. Jatkossa Lapissa ilmestyy yksi sanomalehti, johon tehdään eri sisältöä Kemi-Tornio aluetta varten. Lehtien henkilöstölle tämä tarkoittaa yt-neuvotteluiden alkamista.

Pohjolan Sanomien pitkä historia itsenäisenä maakuntalehtenä uhkaa päättyä. Kuva: Karoliina Haapakoski / Yle

Alma Media kaavailee yhdistävänsä Pohjolan Sanomat ja Lapin Kansan.

Suunnitelman mukaan lehtien toimitukset, mediamyynti ja tuotanto yhdistetään siten, että kesäkuusta lähtien Lapissa ilmestyy käytännössä yksi kuusipäiväinen sanomalehti, Lapin Kansa. Sen toiseen painokseen tehdään omaa sisältöä Pohjolan Sanomina Kemi-Tornio -aluetta varten.

Samassa yhteydessä myös lehtien verkko- ja mobiilipalvelut uudistetaan.

Työpaikkoja uhattuna

Lapin Kansan, Uuden Rovaniemen, Pohjolan Sanomien ja Lounais-Lapin henkilöstölle Alma Median suunnitelma tarkoittaa yt-neuvotteluiden alkamista.

Lehtien henkilöstölle on perjantaina annettu kutsu toiminnallista uudistussuunnitelmaa koskeviin yhteistoimintaneuvotteluihin.

Työnantajan arvion mukaan suunnitelman toteutuessa mahdolliset henkilöstövaikutukset vähentävät henkilöstön tarvetta enimmillään 30 henkilötyövuodella. Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on 130 henkilöä.

Lapin lehdet on vuoden ajan painettu Oulussa Kalevan lehtipainossa. Sekä Lapin Kansan että Pohjolan Sanomien levikit laskivat viime vuonna.

Alma Mediaan kuuluva Aluemedia kustantaa Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien lisäksi kahta maakuntalehteä, Aamulehteä ja Satakunnan Kansaa. Lisäksi siihen kuuluu paikallis- ja kaupunkilehtiä eri puolilla Suomea.