1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Myyrmäen asema on nyt Suomen suurin katutaideteos – Kehäradan vanhat asemat uudistuvat

Vantaan Myyrmäessä avutui täysin uusittu juna-asema, johon on tehty koko Suomen mittakaavassa suurin seinämaalaus-kokonaisuus. Myyrmäen aseman remontti on osa ensi kesänä toimintansa aloittavaa uutta Kehärataa, joka vie Helsinki-Vantaan lentokentälle.

kulttuuri
Seinätaidetta Myyrmäen juna-asemalla.
Petteri Juuti / Yle

Vuonna 1975 rakennettu Myyrmäen asema on saanut sisäpinnoilleen värikkäät maalaukset. Maalauksista vastaa noin kymmenen hengen taiteilijaryhmä Multicoloured Dreams, jonka teokset ovat tuttuja muun muassa Helsingin keskustan rakennustyömaa-aidoista.

Aseman sisäpinnat käsittävä teos on kokonaisuudessaan 600 neliön kokoinen. Myyrmäen asemalle on lisäksi avattu uusi kahvila, joka tuo asemalle sosiaalista kontrollia. Asemaa on jatkossa tarkoitus hyödyntää myös pienimuotoisten asukastilaisuuksien pitopaikkana.

Vantaan Myyrmäen suuralueella asuu keskikokoisen suomalaiskaupungin verran ihmisiä, noin 50 000. Myyrmäki julistautuu yhdeksi Suomen merkittävimmistä katutaidekaupunginosista. Historiaa ja betonia Myyrmäessä piisaakin. Pääosin 1970-luvulla rakennetun lähiön ensimmäiset graffitti-maalaukset tehtiin jo 1980-luvulla.

Kehäradan asemat
Kehäradalla avutuvat tänään Vehkalan, Kivistön, Leinelän ja Aviapoliksen asemat. Lentokentän asema otetaan käyttöön 10.7. Toisessa vaiheessa rakennetaan Ruskeasannan, Viinikkalan ja Petaksen asemat, joille on kaavoitettu asemavaraus. Mahdollisesti myös Lapinkylä saa oman asemansa, jos sen kaavoitus etenee.
Lue seuraavaksi