Joensuulaisperhe ihmettelee: ykkös- ja kakkosluokkalaiset veljekset eri kouluihin

Jos kummatkin lapset kävisivät samaa koulua, lähellä asuva mummo voisi hoitaa kumpaakin vanhempien ollessa töissä. Joensuun kaupungin mukaan yksittäisen perheen etu ei vaikuta lähikoulun valintaan.

Kotimaa

Joensuulaisperhe on pettynyt lastensa sijoittelusta kahteen eri kouluun. Sarkkisten perhe asuu Iiksenniityllä. Toinen lapsista käy Karsikon koulua ja toinen aloittaa Iiksenvaaran koulussa. Opinahjoihin on sama matka. Käytännössä samasta pihasta lähtee tällä järjestelyllä kaksi koulukyytiä.

Samasta pihasta lähdetään 7 kilometrin päähän eri kouluihin.

Harri Sarkkinen

– Vanhimmainen poika on nyt Karsikon koulussa ja käy ensimmäistä luokkaa. Nuorimmainen poika menee ekalle syksyllä, ja hän lähtisi Iiksenvaaran kouluun. Tämmöinen päätös tuli, ihmettelee Harri Sarkkinen.

Sarkkinen pitää kaupungin päätöstä älyttömänä.

– Samasta pihasta lähdetään 7 kilometrin päähän eri kouluihin. Sitten vielä kun kyseessä ovat ykkös- ja kakkosluokkaiset veljekset, niin ei sitä voi maalaisjärjellä käsittää.

Aluehallintovirastoon tilanteestaan valittanut perhe haluaisi, että kummatkin lapset kävisivät Karsikon koulua. Silloin Karsikossa asuva lasten isoäiti pystyisi hoitamaan kumpaakin iltapäivisin vanhempien ollessa töissä.

Joensuun kaupungin mukaan lähikoulu katsotaan aina alueen tarpeiden, eikä yksittäisen perheen mukaan.

– Esimerkiksi sisaruussuhde ei määrittele meillä lähikoulun valintaa, sanoo varhaiskasvatus- ja koulutusjohtaja Mauno Väänänen.