1. yle.fi
  2. Uutiset

"Tunnelma toimituksessa apea"

Pohjolan Sanomien toimituksen luottamusmiehen Matti Nikkilän mukaan henkilöstö on joutunut jo tottumaan yt-neuvotteluihin, mutta silti satavuotiaan lehden itsenäisyyden menettäminen vei mielet matalaksi.

Kotimaan uutiset
Matti Nikkilä
Yle / Jarno Tiihonen

Alma Aluemedia ilmoitti perjantaina yhdistävänsä Lapin kaksi maakuntalehteään yhdeksi kuusipäiväiseksi lehdeksi, josta ilmestyy Meri-Lapissa oma painoksensa Pohjolan Sanomien nimellä.

Käytännössä satavuotiaan paperilehden tarina omana, erillisenä lehtenään päättyy. Tosin digitaalinen painos jatkaa täysin itsenäisenä.

Leikkauksia toisensa perään

Pohjolan Sanomien toimituksen luottamusmiehen Matti Nikkilän mukaan lehdessä on viime aikoina jouduttu tottumaan leikkauksiin ja yt-neuvotteluihin.

– Kyllä tunnelmia voisi silti kuvailla apeiksi. Aika tietysti näyttää, mitä tästä loppujen lopuksi seuraa, Nikkilä huokaa.

Hän pitää kuitenkin mahdottomana sitä, että nyt kerrottu 30 työpaikan vähentäminen kohdistuisi kokonaan vain Pohjolan Sanomiin. Kemissä työskentelee noin 40 ihmistä Pohjolan Sanomissa ja Lounais-Lapissa.

Jatko on lukijoista kiinni

Uudistuksessa Pohjolan Sanomien kannalta tärkeimpiä asioita Nikkilän mielestä on se, miten asiakkaat kokevat uudistuvan paperilehden omakseen. Jos tilauskanta vähenee, se voi syödä myös täysin itsenäisenä säilyvän digitaalisen painoksen menekkiä.

Paperilehden lisäksi Pohjolan Sanomista ilmestyy jatkossa seitsemänpäiväinen digitaalinen painos mobiililaitteissa ja verkossa. Sen sisältö on pääsääntöisesti maksullista.

Lue seuraavaksi