Stephen Elop kuittasi Nokialta viime vuonna 25 miljoonaa euroa

Suomen kohutuin yritysjohtaja, Nokian ex-vetäjä Stephen Elop sai viime vuonna Nokialta peräti 25 miljoonan euron tilin. Elop lähti Nokiasta 2014 huhtikuussa.

talous
Stephen Elop
Stephen Elop.Nokia

Nokian ylimmän johdon palkat ja palkkiot kerrotaan täsmällisesti Nokian vuosikertomuksessa, joka on toimitettu Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvovalle pörssiviranomaiselle. Form 20-F -kertomuksessa on peräti 222 sivua.

Stephen Elopin palkka viime vuodelta oli "vain" 338 088 euroa. Microsoftin palvelukseen siirtyneen Elopin kokonaispalkkiot nousivat kuitenkin lähes 25,1 miljoonaan euroon. Kokonaissummaa nostivat muut kompensaatiot eli korvaukset, joita vuosikertomukseen on kirjattu lähes 24,5 miljoonaa euroa.

Microsoftille siirtyneen Elopin seuraajaksi valitun Rajeev Surin vuosipalkka oli viime vuonna 932 666 euroa. Erilaisten palkkiojärjestelmien ja kompensaatioiden jälkeen Surin kokonaispalkkio nousee 7,3 miljoonaan euroon. Tästä noin 3,8 miljoonaa euroa on osakepalkkioita. Suri johtaa nyt verkkoyhtiö Nokiaa, kun yhtiöstä myytiin kännykkäbisnes Microsoftille.

Nokian muista johtokunnan jäsenistä esimerkiksi Timo Ihamuotilan vuosipalkka oli viime vuonna 621 277 euroa. Muiden kompensaatioiden ja palkkioiden kanssa Ihamuotilan yhteenlaskettu kokonaispotti nousee 2,8 miljoonaan euroon.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaan kokonaispalkkiot ovat 1,3 miljoonaa euroa. Siilasmaalle ei maksettu palkkaa, vaan summa koostuu muista kompensaatioista.