1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuu peitti Auringon – katso kuvat ja videot auringonpimennyksestä

Täydellisimmillään pimennys oli Suomessa Kilpisjärvellä, missä Auringosta peittyi 94 prosenttia. Auringonpimennys tapahtuu, kun Kuu kulkee radallaan Maan ja Auringon välistä.

Kotimaan uutiset
Ihmisiä seuraamassa auringonpimennystä.
Auringonpimennystä seurattiin Helsingissä monenlaisin katselulaittein. Ihmisiä oli kerääntynyt esimerkiksi Tuomiokirkon portaille ja Ursan tähtitornilla Kaivopuistossa aurinkoa tiiraili lukuisia innostuneita.

Voit lähettää meille kuvasi osittaisesta auringonpimennyksestä ja siihen varustautumisesta allaolevalla lomakkeella tai sähköpostilla yle.uutiset@yle.fi

Keräämme myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #yleauringonpimennys jaettuja kuvia.

Lähettämällä kuvan suoraan Ylelle annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen palveluissa joukkoistuksen yhteydessä. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä. Emme maksa julkaistuista kuvista palkkiota. Lue tarkemmat kuvajoukkoistusten pelisäännöt.

Tärkeää: Muistathan kuvatessasi, että Aurinkoa ei voi missään tapauksessa katsoa suoraan ilman asianmukaisia auringonpimennyslaseja tai riittävän suojan antavia hitsaajanlaseja! Lue lisää pimennyksen turvallisesta tarkkailusta Ursan sivuilta (siirryt toiseen palveluun). Auringon kuvaaminen voi vahingoittaa myös kameraasi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.