1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Vuoden Porokokki-kisaa voi seurata netissä

Tänä vuonna Vuoden Porokokki –kisan tapahtumia pääsee seuraamaan internetistä. Lisäksi kisaa voi katsoa Rovaniemen Sampokeskuksen isolta screeniltä.

Porokokkifinalistit tapasivat Rovaniemen kuuluisimman asukkaan Joulupukin Kammarissa Napapiirillä. Kuva: Santa Claus Office

Suoraa lähetystä voi seurata täältä (siirryt toiseen palveluun).

Porokokkien mittelö käydään perjantaina ja lauantaina Lapin matkailuopiston Oppipojan kisakeittiössä, josta lähetetään livekuvaa yleisölle perjantaina kello 12–15.30 sekä lauantaina kello 12–15. Kisaa voi siis seurata livenä alkaen startista aina valmiiden kilpailuannosten esillepanoon saakka.

Samasta nettiosoitteesta voi jännittää myös porojen katusprinttejä. Perjantai-iltana juostava Rovaniemi Reindeer Sprint Race starttaa kello 18 ja illan yhteydessä julkistetaan myös porokokkien kisassa lauantaiseen finaaliin selvinneet parit.

Vuoden Porokokki 2015 -tittelistä Rovaniemellä 20.–21.3.2015 kilpailevat Peppi Aralehto ravintola Savoysta ja Ari Ruoho ravintola Nokasta Helsingistä, Matti Jämsen ja Antti Lukkari ravintola G.W. Sundmansista Helsingistä, Jarno Seppä ja Laura Virolainen ravintola Smöristä Turusta, Jouni Toivanen ja Mikko Pynnönen Järvenpäästä, Tuomas Vierelä ja Petri Niilola ravintola Lyonista Helsingistä sekä Eero Vottonen ravintola Olosta ja Oula Kustaa Keijälä ravintola Salutorgetista Helsingistä.

Parasta porokokkia haettiin aluksi reseptikilpailulla, johon tuli 37 reseptiä kokeilta eri puolilta Suomea. Tehtävänä oli laatia neljälle hengelle resepti, jonka pääraaka-aineena oli kahdella tavalla valmistettu poron ulkofile. Reseptien perusteella kilpailun ensimmäisen vaiheen finaaliin valittiin kuusi kahden hengen kilpailujoukkuetta.

Vuoden Porokokki-kisan järjestävät Rovaniemen Kehitys Oy, Vuoden Porokokki ry ja Suomen Keittiömestarit. Kilpailu järjestetään Rovaniemellä nyt neljännen kerran.