Helsingin metrossa soi lauantaina Bach

Bachin musiikkia voi kuulla metrossa kello 9:n ja 16:n välisenä aikana. Barokkiorkesteri soittaa esimerkiksi Bachin inventioita ja sinfonioita sello-alttoviulu-duolla sekä soolosellosarjoja.

Kotimaa
Sisäkuva Helsingin metrosta
Metrolla matkustavat saavat nauttia lauantaina musiikista.Jukka Koski / YLE

Helsingin metrolla matkustavia voi odottaa lauantaina varsin tahdikas kyyti. Suomalaisen barokkiorkesterin muusikot nimittäin valtaavat metron ja soittavat siellä koko päivän säveltäjä Johann Sebastian Bachin musiikkia.

Tempaus on osa maailmanlaajuista Bach in the Subways-projektia, jossa saksalaissäveltäjän musiikkia tuodaan paikkoihin, joissa sitä ei koskaan kuulla. Tempaus on ajoitettu säveltäjän syntymäpäiväksi eli 21.3.

Helsingin metrossa Bachin musiikkia voi kuulla kello 9:n ja 16:n välisenä aikana. Barokkiorkesteri soittaa esimerkiksi Bachin inventioita ja sinfonioita sello-alttoviulu-duolla sekä soolosellosarjoja.

– Kello 9.05 lähtee ensimmäinen metrovuoro Ruoholahdesta, jossa matkustaa myös soittajia. He soittavat koko matkan metron toiseen päähän ja päinvastoin ja niin edelleen. Toinen erä lähtee edestakaiselle ajelulle kello 11.05 Ruoholahdesta. Kolmas erä lähtee kello 14.05, selvittää Suomalaisen barokkiorkesterin toiminnajohtaja Laura Kajander.

Tämänvuotiseen tapahtumaan osallistuu muusikoita ainakin 129 kaupungissa ympäri maailmaa. Metromuusikkoina Helsingissä toimivat Louna Hosia, Vappu Helasvuo ja Markus Hohti.

Johann Sebastian Bach oli barokin ajan merkittävimpiä säveltäjiä.