Loma-asuntomessut Turussa ovat mahdolliset jo vuonna 2017

Loma-asuntomessut Turun Harjattulassa saatetaan pitää jo vuonna 2017, mikäli alueen asemakaava hyväksytään maanantain kaupunginvaltuustossa.

Vuoden 2014 loma-asuntomessut kiinnostivat yleisöä Kalajoella. Kuva: Hanna Juopperi / Yle

Turku päätti loma-asuntomessujen anomisesta jo vuonna 2010, mutta Kakskerran Harjattulan kaavaa ei saatu valmiiksi vuoden 2014 messujen pitämistä varten. Tuolloin messut pidettiin Kalajoella.

Turun kaupunginvaltuusto käsittelee useaan otteeseen muutettua alueen kaavaa maanantai-illan kokouksessaan.

Mikäli alueen kaava hyväksytään, mahdollistaa se runsaan sadan uuden loma-asunnon rakentamisen alueelle. Nyt Harjattulassa on mökkejä vajaat 30.

Kaavoitettavalla alueella on kokoa 226 hehtaaria.

Manni: Messut voitaisiin pitää jo vuonna 2017

Sekä Suomen Asuntomessut että hakuprosessissa mukana oleva Paasikiviopistoyhdistys kertovat, että neuvottelut alkavat toden teolla heti kun kaava on vahvistettu.

Jos ei tule valituksia, niin kyllä vuosi 2017 olisi jo mahdollinen.

Olli A. Manni

Paasikiviopistoyhdistyksen toiminnanjohtaja Olli A. Manni arvelee, etteivät kaavaehdotukseen tehdyt lukuisat muutokset suuresti vaikuta loma-asuntomessuprojektiin.

– Kovat neuvottelut tässä ovat tietenkin edessä. Mutta jos ei tule valituksia, niin kyllä vuosi 2017 olisi jo mahdollinen. Ja jos tulee, niin 2018, visioi Manni.

Heiskanen: Turku on ykkösvaihtoehto ja vuosi 2017 mahdollinen

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen myöntää, että Turku on ykkösvaihtoehto seuraaville loma-asuntomessuille.

Katsotaan nyt tuo valtuuston päätös ensin.

Pasi Heiskanen

– Onhan meillä neuvotteluja käynnissä pariinkin eri suuntaan. Mutta kyllä tämä Turun hanke on meille mieluisa, pyörittelee Heiskanen.

Heiskanen harmittelee sitä, että vaikka messuja päästiin Turussa hakemaan vuosia sitten, on kaava-asia venynyt.

– Katsotaan nyt tuo valtuuston päätös ensin. Mutta kyllä tuo toimittajan mainitsema vuosiluku 2017 on ihan mahdollisuuksien rajoissa, sanoo Heiskanen.

Loma-asuntomessujen markkinoinnista ja yleisöpalveluista vastaa Suomen Asuntomessut, joka järjestää myös jokavuotisia asuntomessuja. Loma-asuntomessuja ei järjestetä joka vuosi.