1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaavin kirjekuoritehtaan pääluottamusmies: "Eteenpäin on mentävä"

Bong Suomi ilmoitti perjantaina sulkevansa Kaavin kirjekuoritehtaan. Pääluottamusmiehen mukaan uutinen oli odotettu, eikä se siksi enää aiheuttanut suuria tunnekuohuja.

talous
Bong Suomen kirjekuoritehdas Kaavilla
Antti Karhunen / Yle

Kaavin kirjekuoritehtaan työntekijät saivat perjantaina lukea tehtaan ilmoitustaudulta odotetun tiedon: Bong Suomi sulkee tehtaan vaiheittain lokakuun loppuun mennessä ja 40 työntekijää irtisanotaan.

Pääluottamusmies Antti Saarikko kertoo, että yt-neuvottelujen kuluessa kävi selväksi, että muuta vaihtoehtoa ei ole.

– Ei se tänään enää aiheittanut minkäänlaisia reaktioita. Työntekijäpuoli teki ehdotuksia erinäisistä variaatioista, olisiko jatkaminen mahdollista, mutta ratkaisut eivät olleet työnantajan näkemyksen mukaan toteuttamiskelpoisia.

90-luvun alussa aloittanut tehdas kiinni lokakuun loppuun mennessä

Tuotanto Kaavilla loppuu vaiheittain heinäkuussa ja syyskuussa sekä varastotoiminnot lokakuussa. Monella irtisanottavalla on nyt edessä uuden työ- tai opiskelupaikan etsintä.

Porukalla on kuitenkin fiilis ihan ok. Ei itku auta markkinoilla.

Antti Saarikko

– Muutama on lähdössä koulun penkille, muutama on saanut heti uuden työpaikan. Ikäjakauma on suuri ja työpaikkojen tarjontaa Kaavin alueella ei ole hirveästi. Jos piiriä laajennetaan, työpaikkoja ehkä on, mutta onko sopivaa koulutusta. Kuka on ollut kirjekuoritehtaalla 90-luvun alusta asti, ei siinä ole muuta työtä kerinnyt harjoittaa, Saarikko pohtii.

Työntekijät ovat jo saaneet neuvontaa työ- ja elinkeinotoimistosta ja Bong Suomi ei Saarikon mukaan pidättele työntekijöitään, jos uutta työtä löytyy kesken irtisanomisajan.

– Porukalla on kuitenkin fiilis ihan ok. Ei itku auta markkinoilla ja eteenpäinhän se on jokaisen mentävä. Pitkäaikaisia eläkevirkatyöpaikkoja ei hyvin montaa ole enää tässä maailmassa, Saarikko tiivistää työntekijöiden tunnot.

Lue seuraavaksi