1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Bite-size-näytelmät saapuvat Suomeen: "Luvassa teetä ja Tarantinoa"

Suomessa nähdään tänä keväänä ensimmäistä kertaa maailmalla suosittuja bite-size-näytelmiä. Porissa kootaan yhteen viiden pienoisnäytelmän rypäs brittiläisistä ja amerikkalaisista teksteistä.

Kotimaan uutiset
teatterin harjoitukset
Miia Lindström ja Angelika Meusel Tarantinoa, teetä ja OMG -näytelmän harjoituksissaPertti Pitkonen / Yle

Suomen ensimmäiset bite-size -näytelmät esitetään Porissa Rakastajat-teatterin lavalla. Ensi viikolla ensi-iltansa saava _Tarantinoa, teetä ja OMG _tuotetaan yhdessä englantilaisen White Room -teatterin kanssa.

– Pienoisnäytelmät ovat vanha ja jalo laji. Niitä ei juurikaan nähdä ammattiteatteriyhteyksissä, sillä niitä on muotonsa vuoksi aika hankala myydä. Ne ovat kuitenkin hyvin herkullisia, kertoo näytelmän ohjannut ja suomentanut Juha Siltanen.

Erilaiset maailmat yhdistyvät

Näyttelijä Angelika Meusel ihastui bite-size-näytelmiin jo vuosia sitten. Viime vuonna hän päätti, että nyt niiden on aika rantautua myös Suomeen.

– Nämä ovat tämän hetken taidetta. On ihanaa, kun voi tehdä montaa erilaista maailmaa lyhyessä ajassa, Meusel toteaa.

Viisi voileipää yhdessä suupalassa

Tarantinoa, teetä ja OMG kokoaa yhteen viisi näytelmää. Niissä käsitellään muun muassa parisuhteita, seksuaalisuutta ja väkivaltaa. Ohjaajan mukaan suurin haaste on saada erilaiset tyylit nidottua yhteen.

– Ne pitää saada toimimaan yhtenä kokonaisuutena niin, että katsoja ei tunne saavansa vain viittä erilaista voileipää peräkkäin, Juha Siltanen toteaa.

Lue seuraavaksi