Crystal Maiden ja Pikachu vierailivat Manga-päivässä

Japanilaiseen sarjakuvaan keskittyvä päivä on alan harrastajille pieni välipala isompien tapahtumien välissä. Syksyllä Kemissä järjestettävää Kitaconia odotetaan innolla.

Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Lastenkulttuurikoordinaattori Outi Hyvönen kertoo Kemin lastenkulttuurikeskuksen järjestäneen Manga-päiviä jo 10 vuoden ajan. Joinain vuosina on voinut olla useampikin päivä.

Kemin sarjakuvakeskuksen tiloissa pidettävää tapahtumaa on järjestämässä myös kaupungin nuorisotyö, mutta itse ohjelma on nuorten tekemää.

– Tänne tulee ohjelmantekijöitä aina pääkaupunkiseutua myöten. Heille pyrimme matkat maksamaan. Ohjelma on nuorilta nuorille ja päivän aikana on esimerkiksi luentoja, animekaraokea ja muotinäytöstä, Hyvönen kertoo.

Manga-päivän luennot ovat nuorilta nuorille. Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Manga-päivä on pienimuotoisempi kuin tuhansia harrastajia vetävä Kitacon.

– Manga-päivä vetää tyypillisesti kävijöitä noin 300. Nyt esimerkiksi Rovaniemen kulttuuritoimen järjestämä bussikuljetus tuo tänne kävijöitä, Hyvönen sanoo.

Hyvösen mukaan 7. Kitacon järjestetään Kemissä näillä näkymin lokakuussa.

Silmät netistä

Aina, kun japanilaista populaarikulttuuria harrastavat nuoret kohtaavat, niin pukeutuminen on osa hauskanpitoa. Manga-päiväkin näkyy Kemin katukuvassa, kun keskustassa sijaitsevasta sarjakuvakeskuksesta pääsee helposti piipahtamaan kaupungillekin.

Maria Alve kertoi tulleensa tapahtumaan Oulusta ja hänen hahmonsa rakentui - kuten asiaan kuuluu - pikkutarkasti silmiä myöten esikuvan kaltaiseksi.

– Tämä hahmo on Holo animesarjasta Spice & Wolf. Punaiset piilolinssit tilasin netistä, koska mahdollisimman tarkkaan pitää yksityiskohdat toteuttaa, Alve sanoo.