1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lentokentällä New Orleansissa riehunut mies kuoli

Viidakkoveitsellä varustautunut mies suihkutti hyönteismyrkkyä lentokenttävirkailijoiden päälle ja jahtasi yhtä heistä varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Poliisi ampui epäiltyä, ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa New Orleansissa lentokentällä riehunut mies on kuollut sairaalassa myöhään lauantaina Suomen aikaa.

Viidakkoveitsellä aseistautunut mies ryntäsi turvatarkastuspisteelle, suihkutti hyönteismyrkkyä lentokenttävirkailijoiden päälle ja jahtasi yhtä työntekijää varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Tilanne päättyi, kun poliisi ampui häntä kolmesti ja mies vietiin sairaalaan.

Alun perin kerrottiin, että epäilty olisi haavoittanut yhtä virkailijaa, mutta myöhemmin kävi ilmi, että luoti raapaisi työntekijää, kun poliisi avasi tulen. Poliisin mukaan kyseessä oli vahinko.

63-vuotiaalla miehellä oli mukanaan laukku, josta löydettiin kuusi polttopulloa. Hänen lähelle lentokenttää pysäköidystä autostaan puolestaan löydettiin savupommeja ja kanistereita.

Teon motiivi on yhä epäselvä. Poliisin mukaan epäillyllä on ollut mielenterveydellisiä ongelmia, mutta niiden luonnetta ja laajuutta selvitetään.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi