Syyrian armeijan helikopteri syöksyi maahan, miehistö kapinallisten käsiin

Turmahelikopterin miehistö päätyi todennäköisesti alueella toimivan terroristiverkosto al-Qaidan alajärjestön Nusran rintaman haltuun.

Ulkomaat
Tuhoutunut helikopteri.
Koneen turmasta levisi sunnuntaina videoita sosiaalisessa mediassa. Kuvien todenperäisyyttä ei ole varmistettu.Reuters-TV

Syyrian armeijan helikopteri on syöksynyt maahan Luoteis-Syyriassa Idlibin alueella. Ainakin neljä koneen miehistön jäsentä on päätynyt alueella toimivien kapinallisten vangiksi, kertoi Syyrian sisällissotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights –järjestö.

Koneen turmasta levisi sunnuntaina videoita sosiaalisessa mediassa. Yhdellä videolla näkyi, kuinka kapinalliset surmasivat ilmeisesti ainakin yhden miehistön jäsenistä teloitustyyliin koneen hylyn luona.

Koneessa oli yhteensä kuusihenkinen miehistö. Miehistön kuudennen jäsenen kohtalosta ei ollut sunnuntaina tietoa.

Miehistö päätyi todennäköisesti alueella toimivan terroristiverkosto al-Qaidan alajärjestön Nusran rintaman haltuun.

Syyrian valtiollisen television mukaan koneeseen oli tullut tekninen vika ja sen oli täytynyt tehdä pakkolasku. Sen mukaan kapinalliset eivät ampuneet konetta alas.

YK on syyttänyt Syyrian hallituksen joukkojen käyttävän helikoptereita muun muassa kiisteltyjen tynnyripommien pudottamiseen kapinallisten hallitsemilla alueilla.

Lähteet: Reuters, AFP