1. yle.fi
  2. Uutiset

Ateneumin Sibelius-näyttelyssä 100 000 kävijää

Eilen päättynyt Ateneumin taidemuseon Sibelius ja taiteen maailma -näyttely rikkoi juuri ja juuri 100 000 kävijän rajan. Kävijämäärä jää kauas museon kaikkien aikojen ennätyksestä: Picasso-näyttely houkutteli viitisen vuotta sitten Ateneumiin lähes 315-tuhatta kävijää.

kulttuuri
Pronssiveistoksia Sibeliuksesta.
Yle

Viime lokakuussa avautunut Sibelius ja taiteen maailma -näyttely käynnisti hieman etuajassa kansallissäveltäjämme 150-vuotisjuhlavuoden. Näyttelyssä oli esillä 230 teosta, esinettä ja arkistodokumenttia, jotka valottivat Jean Sibeliuksen ja muiden taiteilijoiden läheistä kanssakäymistä. Sibelius sai musiikkiinsa vaikutteita muun muassa kuvateiteista, samalla hän itse on innoittanut kuvataiteilijoita, kuten läheisiä ystäviään Akseli Gallen-Kallelaa ja lankoaan Eero Järnefeltiä.

– Sibelius ja taiteen maailma -näyttely antoi uudenlaisen näkymän Sibeliuksen elämään ja siihen vaikuttaneeseen taiteeseen, kertoo Ateneumin johtaja Susanna Pettersson.

Maalauksia, veistoksia, valokuvia ja muun muassa Ainolasta lainassa olleita esineitä saattoi katsella Sibeliuksen musiikin säestyksellä. Sävellykset oli valinnut musiikin tohtori Folke Gräsbeck.

Viitisen kuukautta esillä ollut Sibelius-näyttely houkutteli Ateneumiin 100 000 kävijää. Määrä jää selvästi viime vuonna järjestystä Tove Jansson -näyttelystä, jossa kävi lähes 300 000 ihmistä. Ateneumin kaikkien aikojen kävijäennätys on vuodelta 2009, jolloin Picasso-näyttelyssä kävi 314 755 vierasta.

Lue seuraavaksi