Carlsberg-mainos Turun Kauppatorilla lainvastainen – poistoon menee, sanoo alkoholiylitarkastaja

Uudistettu alkoholilaki poisti alkoholituotteiden mainonnan katujen varsilta. Muun muassa panimojen jakeluautojen olutteippaukset on pitänyt poistaa autojen kyljistä.

Kotimaa
Carlsberg-valomainos
Tämä Carlsberg-valomainos sai lähteä.Petra Ristola / Yle

Turun Kauppatorilla talon katoilla komeileva Carlsberg-valomainos on uudistetun alkoholilain vastainen. Lounais-Suomen aluehallintoviraston alkoholiylitarkastaja Heikki Mäki selvitti maanantaina aamupäivän aikana kenen vastuulla valomainos on.

– Maanantai-aamuna kuulimme tästä asiasta. Ei ole aikaisemmin valitettavasti osunut tämä valomainos omiin silmiin. Tässä vaiheessa alamme selvittää, kenen hallinnassa mainos on ja mihin toimintaan se liittyy, Mäki toteaa.

Mäen mukaan valomainos ei liity mihinkään anniskelupaikkaan. Täten se ei ole sellaista mainontaa, joka olisi anniskelupaikan ulkopuolella sallittua.

– Olin yhteydessä Sinebrychoffiin ja he poistavat valomainoksen katolta lähiaikoina. Valomainos on ikään kuin unohtunut sinne, Mäki kertoo.

Olutteippaukset pääosin poistuneet jakeluautojen kyljistä

Alkoholilain muutokset kieltävät myös alkoholimainonnan jakeluautojen kyljistä. Valvira antoi jakeluautoille siirtymäaikaa teippausten uudistamiseen.

– Pääosin havainnot ovat sellaisia, että ei ole autoja tullut vastaan, joissa olisi lainvastaisia teippauksia, Mäki arvioi.

Aluehallintovirasto saa jonkin verran yleisöltä ilmoituksia väärästä alkoholimainonnasta. Avi voi vauhdittaa ohjeistusta uhkasakolla.