1. yle.fi
  2. Uutiset

Juomaveden keittokehotus pysyy voimassa osissa Virolahtea

Veden keittokehotus on jatkunut osassa Virolahtea jo viikon. Vesijohtoverkostosta otetuista näytteistä on vieläkin löytynyt bakteereita.

Virolahti
Vettä valuu hanasta.
Ville Välimäki / Yle

Virolahdella talousvettä joutuu keittämään edelleen. Vesijohtoverkostosta otetuista näytteistä on vieläkin löytynyt koliformisia bakteereita.

Veden keittokehotus on jatkunut osassa Virolahtea jo viikon. Koliformisten bakteerien ohella yhdessä näytteessä löytyi loppuviikosta Escherichia coli -bakteereja, mutta perjantain ja lauantain näytteistä ulosteperäistä bakteeria ei enää löytynyt. Keittokehotus koskee Miehikkälä-Virojoki runkolinjan varrella Virolahden puolella olevia kiinteistöjä, Pihlaja, Ravijoki ja Klamila. Muilta osin verkosto on todettu puhtaaksi.

Kaikki juoma- ja ruokavesi kehotetaan keittämään ennen käyttöä 5-10 minuutin ajan. Vettä voi käyttää peseytymiseen sekä astioiden pesuun normaalisti.

Jukka Salmi Virolahden vesilaitokselta kertoo, että veden juoksuttamista putkistossa ja putkien kloorausta jatketaan. Verkoston huuhtelu ja desinfiointi klooraamalla voi aiheuttaa veteen samentumista ja kloorin hajua. Vesi voi haista kloorille myös Virojoen sekä Pyterlahden alueilla. Veden klooripitoisuus on kuitenkin niin matala, että se ei aiheuta terveyshaittaa.

Salmi kertoo, että tällä hetkellä vahvin epäily epäpuhtauksien lähteeksi on runkoputken käyttämättömistä haaroista putkistoon päässyt seisova vesi. Runkoputken ja kahden käyttämättömän kiinteistöhaaran väliset sulkuventtiilit suljettiin viikko sitten maanantaina kun epäilys epäpuhtauksien lähteestä virisi. Näistä putkista ei kuitenkaan vielä ole päästy ottamaan näytteitä epäilysten varmistamiseksi.

Salmen mukaan vedenottamoilta otetut näytteet ovat olleet puhtaita.

Lue seuraavaksi