1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lapin poliisi jatkaa kelkkaturman tutkintaa

Poliisi jatkaa sunnuntaina iltapäivällä Rovaniemellä sattuneen kuolemaan johtaneen moottorikelkkaonnettomuuden syiden selvittämistä. Poliisi epäilee moottorikelkan kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Saksalainen matkailijaseurue oli moottorikelkkasafarilla, kun ryhmään kuuluneen saksalaisen, noin 70-vuotiaan miehen kuljettama moottorikelkka ajautui pois virallisen kelkkareitin ajouralta. Kyydissä ollut saksalainen noin 30-vuotias naismatkustaja putosi kyydistä. Nainen menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Moottorikelkan nopeus tapahtumahetkellä oli noin 40 kilometriä tunnissa. Sekä kuljettajalla että kyydissä olleella ja onnettomuudessa kuolleella matkustajalla oli ajon aikana kypärät päässään. Kuljettaja loukkaantui tapahtumassa lievästi, eikä hänellä ole enää hoidon tarvetta.

Poliisi tutkii törmäyksen syytä ja tapahtumien kulkua. Tämän hetkisten tietojen valossa moottorikelkan kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Tutkinta jatkuu muun muassa osallisten kuulusteluilla.