1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Loimaan poliisi otti kiinni sikalaan tunkeutuneet – tunkeutujia epäillään salakatselusta

Poliisi epäilee, että sikalaan tunkeutujien oli tarkoitus kuvata salaa eläinten oloja sikalassa. Kiinniotettujen hallusta löytyi kameroita.

Kotimaan uutiset

Poliisi sai ilmoituksen sikalan läheisyyteen pysäköidystä epäilyttävästä autosta sunnuntain vastaisena yönä Loimaalla. Auto löydettiin tyhjänä, mutta parin tunnin kuluttua maastosta tavattiin piileskelemästä kolme henkilöä.

Henkilöt olivat varustautuneet muun muassa taskulampuin ja GPS-paikantimin.

Poliisi epäilee, että henkilöt liittyvät noin viikkoa aiemmin paljastuneeseen rikokseen, jossa samasta sikalasta löydettiin salaa kuvaava minikamera. Tällä kertaa tarkoituksena oli ilmeisesti noutaa kyseinen kamera tai asentaa sikalaan uusia kameroita.

Henkilöt otettiin kiinni ja pidätettiin epäiltyinä salakatselusta ja julkisrauhan rikkomisesta. Henkilöiden hallusta ja heidän käyttämästään autosta takavarikoitiin muun muassa minikameroita, radiopuhelin sekä akkuja.

Poliisi epäilee, että henkilöt liittyvät eläinaktivismiin ja heidän tarkoituksenaan on kuvata salaa eläinten kohtelua sikaloissa.

Samanlainen rikos tapahtui Loimaan poliisin toiminta-alueella tammikuussa, kun eräästä sikalasta löydettiin samanlainen tallentava minikamera.

Poliisi pyytää eläintuotantolaitoksia tarkkailemaan tilojaan vastaavien tekojen varalta.

Otsikkoa korjattu klo 14:47: Sana "eläinaktivismi" korvattu sanalla "salakatselu".

Lähteet: Poliisin tiedote

Lue seuraavaksi