Sampsa Kataja suuren lakitoimiston osakkaaksi – politiikka jää taka-alalle

Eduskunnan jättävä kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) siirtyy yritysjuridiikan palveluja tarjoavan merkittävän kansainvälisen asianajoyhtiön leipiin. Kataja perustaa Asianajotoimisto JB Evershedsille toimiston Poriin eikä ole erityisen kiinnostunut uusista tehtävistä Porin kunnallispolitiikassa.

Sampsa Kataja
Sampsa Kataja.
Sampsa Kataja.Yle

Eduskunnan jättävä kansanedustaja, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) siirtyy suuren kansainvälisen asianajotoimisto JB Evershedsin osakkaaksi ja perustaa yhtiölle toimiston Poriin.

Suomalainen JB Eversheds on osa kansainvälistä Eversheds Internationalia, joka toimii yli kolmessakymmenessä maassa. Kataja sanoo, että 20.4. avattava, liikejuridiikkaan keskittyvä toimisto tulee Poriin jäädäkseen.

– Täytyy olla tyytyväinen, että pääsen toteuttamaan unelmiani tällaisessa työssä. Firma on Euroopassa kokoluokkansa parhaaksi rankattu. Toimisto otti yhteyttä, kun ilmoitin jättäväni eduskunnan. Moni muukin on ollut yhteydessä, mutta tämä työ on sitä, mitä tahdon tehdä, Kataja sanoo.

Politiikka ei enää päätyö

Eduskunnan jättävä Kataja on mukana myös Porin kunnallispolitiikassa. Hänen on arveltu olevan kiinnostunut kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikasta, jos nykyinen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) valitaan eduskuntaan.

Aion keskittyä nyt uuden toimiston perustamiseen ja hoitamiseen.

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.)

Kataja sanoo, että uusi työtehtävä vaikuttaa siihen, kuinka kiinnostunut hän on uusista tehtävistä politiikassa.

– Tämä vaikuttaa ilman muuta. Aion keskittyä nyt uuden toimiston perustamiseen ja hoitamiseen, Kataja sanoo.

Kataja sanoo myös, ettei ole kiinnostunut mahdollisesti Porissa auki tulevista korkeista virkamiespaikoista. Hän sanoo, että jatkossa hän keskittyy työhönsä asianajotoimistossa.

Kataja on toiminut asianajajana vuodesta 2002.