1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kirsikankukkakausi julistettiin virallisesti alkaneeksi Japanissa – video

Kirsikankukkakausi julistettiin virallisesti alkaneeksi Japanissa maanantaina. Myös muualla Kaukoidässä on ihasteltu kirsikkapuiden kukintaa. Keski-Kiinan Wuhanissa kukkivat kirsikkapuut valaistaan iltaisin värivaloin.

Ihmiset ihastelevat kukintansa aloittaneita kirsikkapuita Yasukunin temppelin alueella Tokiossa 23. maaliskuuta.
Ihmiset ihastelivat kukintansa aloittaneita kirsikkapuita Yasukunin temppelin alueella Tokiossa 23. maaliskuuta.

Kirsikankukkakausi on julistettu virallisesti alkaneeksi Japanissa. Maan ilmatieteen laitos ilmoitti kauden alkamisesta maanantaina.

Japanilaisten huomio on viime päivinä kiinnittynyt yhteen tiettyyn kirsikkapuuhun. Yasukunin temppelin alueella Tokiossa kasvava puu on nimetty viralliseksi kirsikankukintamittariksi. Kun puussa voidaan laskea viisi täysin auennutta kukkaa, kukintakausi julistetaan alkaneeksi.

Tänä vuonna kukintakausi alkoi kolme päivää keskimääräistä aiemmin ja kaksi päivää aiemmin kuin viime vuonna.

Tokiossa kirsikkapuiden kukinta kestää yleensä viikosta kymmeneen päivään. Lukuisat ihmiset kerääntyvät kukinnan aikana puistoihin kirsikkapuiden katveeseen perinteisille piknikeille. Piknikperinne eli hanami on vuosisatoja vanha.

Vaaleanpunaiset kirsikankukat symboloivat Japanissa paitsi uutta alkua, myös erityisesti elämän lyhytkestoisuutta ja hetkellisyyttä.

Kukintaa on ihailtu myös muualla Aasiassa

Kukkivia kirsikkapuita iltavalaistuksessa Keski-Kiinan Wuhanissa 22. maaliskuuta. Kuva: CCTV

Japanin lisäksi kirsikkapuut kukkivat nyt yleisesti muuallakin Aasiassa. Kukintaa on ihasteltu muun muassa Taiwanissa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa.

Keski-Kiinassa sijaitsevassa Wuhanissa kukkivat kirsikkapuut valaistaan iltaisin. Wuhanin yliopiston alueella ja kaupungin järven rannassa sijaitsevassa puistossa kasvaa lukuisia kirsikkapuita, jotka valaistaan kukinnan aikana näyttävin värivaloin.

Lukuisat ihmiset saapuvat ihailemaan kukkivia puita niin päivisin kuin iltaisinkin.