1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vuokrasopimukset

Lalli saa Porin kävelykadun – kaupunginhallitus jyräsi lautakunnan

Tekninen lautakunta olisi kilpailuttanut kävelykadun vuokrasopimuksen. Kaupunginhallitus katsoi, että vuokrasopimus on hyväksyttävä kaupungin elinkeinopoliittisen edun takia.

Kuva: Essi Peijariniemi / Yle

Porin kävelykatu vuokrataan Lalli Oy:lle markkinoiden ja tapahtumien järjestämistä varten.

Kaupunginhallitus on käyttänyt otto-oikeutta ja päättänyt, että vuokrasopimuksen siirto markkinointiyhtiö Maisalta Lallille eli Satakunna Viikolle toteutetaan, vaikka tekninen lautakunta vaati sopimuksen kilpailuttamista.

Kaupunginhallitus on päättänyt myös esittää valtuustolle, että Rosenlewin talo Antinkadulta Kokemäenjoen rannasta myytäisiin Sampo-Rosenlewin omistajien kiinteistöyhtiölle kahdella miljoonalla eurolla. Tekninen lautakunta vaati myös tämän myynnin kilpailuttamista.

Lautakunta vastusti

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toi molemmat asiat kaupunginhallituksen käsittelyyn, koska hänen mielestään niissä on kyse kaupungin elinkeinopolitiikasta ja kehittämisestä.

Teknisessä lautakunnassa vuokra- ja myyntiasiat kilpistyivät demarien, perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kilpailuttamisvaatimukseen.Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Janne Salosen (ps.) mielestä otto-oikeuden käyttö ei edistä avoimuutta Porin kaupungissa.