Yliopistoon pyrkivä voi prepata taitojaan Meri-Lapissa

Yliopiston pääsykokeissa tarvittavia tietoja ja taitoja voi hioa maksullisilla valmennuskursseilla. Meri-Lapissa valmennuskurssien vetovoimaa kokeillaan tänä keväänä oikeustieteestä, lääketieteestä, kasvatustieteestä ja teatterialalta.

Kemi-Tornion seutukunta
Lääketieteen opiskelijoita luentosalissa.
YLE

Yliopisto-opinnoista kiinnostuneille on tarjolla valmennuskursseja myös Meri-Lapissa. Aikaisemmin niiden perässä on pitänyt lähteä ylipistopaikkakunnille.

Meri-Lapissa kurssivalikoimaan on otettu lukiolaisilta saadun palautteen perusteella oikeustiede, lääketiede, kasvatustiede ja teatteriala.

– Teimme alueen opojen kanssa kyselyn lukiolaisille, olisiko valmennukseen kiinnostusta. Juuri nämä aineet nousivat esille vastauksista ja päätimme tarjota valmennuskursseja kokeilumielessä, perustelee rehtori Pauli Karihtala Pohjantähti-Opistosta.

Vielä on ollut hiljaista

Ilmoittautuminen valmennnuskursseille on meneillään, mutta toistaiseksi liikenne on ollut hiljaista.

Karihtala luottaa kuitenkin, että ilmoittautumisia alkaa ropista siinä vaiheessa, kun abiturientit saavat yo-kirjoitukset päätökseen.

– Opettajina toimivat henkilöt, jotka ovat itse päässeet sisään näihin koulutuksiin. Esimerkiksi oikeustieteessä meillä on kaksi vetäjää, joista molemmat vetävät omat kokonaisuutensa. Osalla vetäjistä on myös kouluttajakokemusta, mutta joukossa on myös jatko-opiskelijoita, luonnehtii Karihtala.

Yliopiston pääsykokeisiin valmentavat preppauskurssit alkavat toukokuussa, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Kemissä ja Keminmaalla järjestettävät valmennuskurssit kestävät viikon ajan.