1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi varautui tiukoilla turvatoimilla Charlie Hebdo -piirtäjän vierailuun

Poliisin mukaan paneelikeskusteluun Helsingin yliopistolla ei kohdistunut mitään yksilöityä uhkausta.

Poliisi turvasi Helsingin yliopistolla Metsätalossa järjestettyä satiiria ja sananvapautta käsittelevää paneelikeskustelua maanantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Satiirilehti Charlie Hebdon pilapiirtäjän Bernard Willem Holtropin vierailuun Helsingin yliopistolla varauduttiin maanantaina kattavilla turvatoimilla.

Ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisista kuvailee turvatoimia "hieman normaalia laajemmiksi". Poliisilla oli oma tilanneorganisaatio tapahtumaa seuraamassa, mutta Roimu ei halua kertoa turvatoimista tarkemmin.

Paikalla olleen Ylen toimittajan mukaan yliopiston edustalla seisoi kaksi poliisiautoa, ja kolmas poliisiauto partioi lähistöllä. Yliopiston tiloissa oli useita vartijoita.

Pilapiirtäjä Willem saapui keskustelutilaisuuteen henkilökohtaisen turvamiehen saattamana, ja yleisön joukossa istui myös siviilipukuisia vartijoita. Takit ja laukut piti jättää naulakkoon.

Ylikomisario Roimu kertoo, että päävastuu turvalllisuudesta oli keskustelun järjestäjällä eli Helsingin yliopistolla. Poliisi vastasi ulkoalueiden turvallisuudesta, mutta varautui toimimaan tarpeen vaatiessa myös yliopistolla.

Roimun mukaan tilaisuuteen ei kohdistunut erityistä uhkakuvaa, vaan turvatoimet perustuivat "yleisiin tapahtumiin maailmalla ja lähialueilla".