Latuverkot vaihtelevassa kunnossa Pohjois-Karjalassa

Hiihtolatujen kunnossapito vaihtelee tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa. Esimerkiksi Joensuun alueella monet latupohjat ovat jo siinä kunnossa, että latujen kuntoa tarkkaillaan, mutta ei toistaiseksi kunnosteta. Lieksassa ladut ovat niin keskustan tuntumassa kuin Kolillakin vielä hyvässä hiihtokunnossa.

ladut
Latukone.
Heikki Haapalainen / Yle

Monet kansanhiihtoladut menivät jäisiksi pitkähkön lämpöjakson ja auringonpaisteen seurauksena. Myös latupohja oheni huomattavasti, jopa niin paljon, että maata paljastui latuväylällä.

Latupohjien tilanne vaihtelee huomattavasti niin Joensuun alueella (siirryt toiseen palveluun) kuin koko maakunnassakin. Joensuun keskustan läheisyydessä pidetään toistaiseksi kunnossa latuja muun muassa Lykynlammella, Rantakylässä ja Repokalliolla. Muiden latujen osalta tilannetta vielä tarkkaillaan.

Liperissä Pärnävaaran ulkoilukeskuksessa (siirryt toiseen palveluun) ladut puolestaan ovat hyvässä kunnossa ja latupohjilla on vielä runsaasti paksuutta.

Lieksan kaupungilta kerrotaan, että Lieksan alueella (siirryt toiseen palveluun) latupohjat ovat vielä latukoneille hyvässä kunnossa. Pielisen länsirannalla, Kolin alueella, voi vielä hiihtää hyvin ja latuverkon arvellaan pysyvän hiihtokunnossa vielä pääsiäisen ylikin.

Kontiolahden kunta ylläpitää enää ampumahiihtostadionin alueen latuja.