PowerPark rakentaa huippunopean vuoristoradan ensi kesän vetonaulaksi

Lähes 900-metrinen vuoristorata kiihtyy nollasta sataan alle kahdessa sekunnissa ja on huvipuiston tähänastisen historian suurin investointi.

Kotimaa
Havainnekuva vuoristoradasta.
PowerPark

PowerParkin huvipuistoon Alahärmässä on alkanut rakentua jättimäinen vuoristorata. Junker-laite rakennetaan juuri PowerParkiin soveltuvaksi, ja se on pituudeltaan 860 metriä. Hintaa ei kerrota, mutta kyseessä on PowerParkin suurin investointi koskaan.

– Lyhyesti voidaan sanoa, että kyllä se meidän suurin investointi on, PowerParkin toimitusjohtaja Kiviluoma toteaa.

Huippunopeus vuoristoradassa nousee 100 km/h, ja tähän kiihdytykseen kuluu vain 1,9 sekuntia. Laite nousee alkukiihdytyksen jälkeen lähes pystysuoraan 40 metrin korkeuteen. Korkeuksista syöksytään 100 km/t huippunopeudella parin silmukan kautta suoraan alapuolella olevan lammen läpi tunneliin maan alle ja sieltä jälleen ylös. Huvipuiston tiedotteen mukaan laitteessa koetaan jopa 4,5 G:n voimat.

Junker–vuoristoradan valmistaja on saksalainen Gerstlauer Amusement Rides GmbH. Sen ratoja on ympäri maailmaa muun muassa Legolandeissa eri puolilla Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa ja Japanissa sijaitsevissa huvipuistoissa.

Junkerin rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä PowerParkissa. Kokoluokasta kertoo se, että Saksasta vuoristoradan osia tuodaan noin 70 rekallista. Suunnitelmien mukaan uutuus avataan yleisölle kesäkuun puolivälissä.

– Jos ei nyt mitään keliyllätyksiä tule, mutta nyt on jo pahimmat työt tehty ja nostetaan runkoa pystyyn, myhäilee Mikko Kiviluoma.