Näin keskusteltiin A2 Tuomio-illan avoimessa toimituskokouksessa - lue puheenvuorot alta

Romaninaisen ihmiskauppatapaus on puhuttanut viime päivinä suomalaisia. Onko tuomio oikeudenmukainen? A2-ilta tarttuu suomalaiseen oikeusjärjestelmään ja sen kipukohtiin 28. huhtikuuta järjestettävässä kahden tunnin suorassa lähetyksessä. Tutustu aiheesta järjestetyn avoimen toimituskokouksen antiin alla olevassa kommenttiketjussa. Keskustelu jatkuu A2-illan tapahtumasivulla Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/events/881016681961417/.

Kotimaa
Mies vankilassa.
Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

44-vuotias mies ja tämän parikymppinen tytär pitivät nuorta romaninaista vankinaan yli neljä vuotta. Tuona aikana naista pahoinpideltiin, uhkailtiin ja alistettiin. Hänet pakotettiin luopumaan ehkäisystä ja hän synnytti vasten tahtoaan kaappaajamiehelle neljä lasta, joista kolme syntyi vankeuden aikana.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tekijät ehdottomaan vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta. Mies sai vankeutta 3 vuotta ja 10 kuukautta, nainen 2 vuotta ja 8 kuukautta.

Tuomiouutinen aiheutti voimakkaan reaktion suomalaisissa. Kysyttiin, että miksi näin karmeasta rikoksesta saa niin pienen rangaistuksen. Tätä kysyy myös Ajankohtaisen kakkosen Tuomio-ilta, kahden tunnin suora keskusteluohjelma 28. huhtikuuta.

– Jo kauan on ollut niin, että kansan oikeustaju ei ole vastannut oikeusjärjestelmän toimintaa. Me kysymme nyt, pitäisikö Suomen kriminaalipolitiikan suuntaa muuttaa ja miten, sanoo A2-illan tuottaja Pasi Toivonen.

A2-illan tekijätiimi haluaa katsojat mukaan lähetyksen ideointiin. Avoin toimituskokous aiheesta käytiin yllä olevassa chatissa torstaina 26. maaliskuuta. Keskustelu jatkuu A2-illan tapahtumasivulla Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/events/881016681961417/ (siirryt toiseen palveluun).