Mikkeliläiselle Miprolle 19,5 miljoonan euron urakka länsimetron tekemisessä

Helsingin länsimetron liikenteenohjausjärjestelmän perustan toimittajaksi on valittu järjestelmätoimittaja Mipro. Mikkeliläisyhtiö toimittaa osuuden Ruoholahti-Matinkylä. Hankintaan sisältyy myös mahdollinen optio Helsingin nykymetron sekä länsimetron jatkeen vastaavista järjestelmistä.

Länsimetro
Vuosaaren metroasema.
Vuosaaren metrolaiturin ovet puretaan.HKL

Mikkeliläinen järjestelmätoimittaja Mipro toimittaa liikenteenohjausjärjestelmän asetinlaitteet Helsingin länsimetroon. Kaupan arvo on 19,6 miljoonaa euroa.

– Kauppa on meille todella merkittävä ja se tulee näkymään myös kauppataseessa. Nyt pääsemme mukaan metropuolelle ja saamme sen tekemiseen referenssiä, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Laine kertoo.

Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta. Se esimerkiksi ohjaa opastimia ja vaihteita sekä antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla.

Mikkelissä tehtävä työ sitoo 15–20 henkilötyövuotta. Urakkasuunnitelma on nopea, sillä länsimetron liikenne pyritään aloittamaan elokuussa 2016.

Ensimmäisessä vaiheessa hankitaan asetinlaite ja käytönohjausjärjestelmä sekä matkustajainformaatiojärjestelmä Ruoholahti–Matinkylä-osuudelle. Hankintaan sisältyy myös mahdollinen optio Helsingin nykymetron sekä länsimetron jatkeen vastaavista järjestelmistä.

HKL purki metron automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa vuoden vaihteessa, kun HKL:n johtokunta päätti hylätä Siemensin tarjouksen tarjouspyynnön ehtojen vastaisena.

Laineen mukaan Mipro saa urakasta hyvää näkyvyyttä.

– Olemme tottuneet kamppailemaan suurien toimittajien kanssa, mutta tämä voi poikia tulevaisuudessa myös kansainvälisiä metropuolen tilauksia, Laine iloitsee.

Asetinlaitehankintaa ovat valmistelleet yhteistyössä Länsimetro ja HKL. Sopimusta hankkeesta ei ole vielä tehty.

Mikkelissä pääkonttoriaan pitävä Mipro toimittaa kokonaisvaltaisia järjestelmäratkaisuja rautatieliikenteen ja teollisuuden turvallisuuden hallintaan sekä vesi- ja energiahuollon prosessien ohjaukseen ja valvontaan.