Työttömyys jatkaa kasvuaan: Pohjois-Savossa jo yli 16 000 työtöntä

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi yli kymmenen prosenttia edellisvuodesta. Samaan aikaan kuitenkin avoimia työpaikkoja on tullut lisää.

työttömyys
TE-toimiston logo ovessa.
Yle

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvaa entisestään. Helmikuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli lomautetut mukaan lukien lähes 16 300 Pohjois-Savossa. Se on yli kymmenen prosenttia edellisvuotta enemmän. Ilman lomautettuja työttömiä oli noin 14 000.

Myös pitkäaikaistyöttömyys kasvoi yli 12 prosentilla. Eniten työttömiä on yli 20- ja alle 64-vuotiaissa ja se kasvoi ennen kaikkea erityisasiantuntijoilla ja myyntityöntekijöillä.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kolmessa kunnassa: Keiteleellä, Sonkajärvellä ja Tervossa. Työttömyys nousi eniten Suonenjoella, Siilinjärvellä ja Rautavaaralla. Työttömyyden nousun ennakoidaan jatkuvan nykyisellään.

Myös korkeakoulutettujen työttömyys on tuplaantunut kymmenessä vuodessa.

Työpaikkoja on alkuvuonna ollut Pohjois-Savossa kuitenkin edellisvuotta enemmän. Helmikuun lopussa työpaikkoja oli avoinna TE-keskuksessa jopa kahdeksan prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla helmikuussa vajaa 16 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.