Tärisevälle tontille voi tehdä toimistorakennuksen, mutta ei asuntoja

Kajaanin joen varteen kaavaillaan isoa ja näyttävää toimistorakennusta, joka voisi jatkossa olla apuna myös Kajaanin markkinoinnissa. Aiemmin Huparin tontilla oli muunmuassa tanssilava, ja viimeksi sinne suunniteltiin asuntoja. Suunnitelma kariutui ohikulkutiestä aiheutuvaan tärinään.

Kotimaa
Huparin tontin ranta Kajaaninjoen varrella
Jarmo Nuotio / Yle

Kajaanin Teknologiakeskus on nostanut esiin lähes vuosikymmenen takaa olevan suunnitelman, jonka mukaan Kajaaninjoen varressa olevalle Huparin tontille voitaisiin rakentaa näyttävä toimisto- tai työmaarakennus. Suunnitelma on ajatusasteella, mutta Kajaanin kaupungin kanssa on jo neuvoteltu tontin kaavoituksesta, sanoo Kajaanin Teknologiapuiston toimitusjohtaja Jarmo Juntunen.

– Itse rakennusta ei ole vielä suunniteltu. Mikäli kaupunki antaa kaavoituksella mahdollisuuden rakentamiseen, sitten alkaa ajatusten hahmottaminen havainnollistamiskuvaksi. Sen kautta on tarkoitus kartoittaa halukkaita toteuttajia ja jopa rakennuksiin sijoittuvia yrityksiä.

Huparin eli Kajaanin Huvipuiston rakennukset
Yle

Tontilla oli aiemmin tanssilava, jonka purkamisen jälkeen pohdittiin mahdollisuutta, että tontille voitaisiin rakentaa asuinrakennuksia. Vuoden 2014 lopulla tontti todettiin kuitenkin asuinrakentamiseen sopimattomaksi ohitustien aiheuttaman tärinän takia.

Teknologiakeskus on ollut sen jälkeen yhteydessä kaupunkiin oman suunnitelmansa kautta. Kajaanin ympäristötekninen lautakunta päättää kaavamuutostyön käynnistämisestä keskiviikkona.

Tontti sijaitsee aivan joen rannassa asuntomessualueen kupeessa, joten mahdollisuuksia on monia.

– Periaatteessa laituri mahdollistaisi vesiliikenteen niin Kajaanin kuin Sotkamon suuntaan, tiestö taas minne tahansa. Jos rakennukseen riittää tulijoita, rakentajiksi haluavista tuskin tulee pulaa. Tulevalle käyttäjäkunnalle ei ole rajoitteita, mutta olisi tietysti hienoa, jos rakennus olisi osa Kajaanin kaupungin markkinointia, Jarmo Juntunen sanoo.