1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kolmen illan ja kymmenen huippuartistin festari Jyväskylän MM-rallin kylkeen

Suomen MM-rallin kisapäivät saavat iltajatkoiksi kolmen päivän musiikkifestivaalin. Kymmenen artistia Samuli Edelmannista ruotsalaisiin E-Typeen ja Pandoraan esiintyvät uudistetussa satamassa Paviljongin kisakeskuksen ja huoltoparkin vieressä.

Jyväskylän MM-rallin kisapäiviä jatketaan kolmen illan ja kymmenen artistin festareilla heinä-elokuussa. Kuva: Arvo Vuorela / Yle

Festari tulee helpottamaan ydinkeskustan ruuhkaa, jossa ravintolat täyttyvät ralli-iltoina helposti. Ruuhkaa keskustaan aiheuttaa myös viime vuonna rallireitille paluun tehnyt legendaarinen Harjun kaupunkierikoiskoe, joka ajetaan torstaina ja perjantaina.

AKK Sports Oy:n ja Kalle Keskisen Loud N’Live Promotionsin järjestämän festarin musiikkiteemat vaihtelevat eri iltoina. Torstaina 30.7. menään sinivalkoisella teemalla, kun lavalle nousevat Juha Tapio, Samuli Edelmann ja Paula Koivuniemi.

Perjantaina 31.7. Rally Zonen valtaa iskelmällinen Jari Sillanpää ja rockpitoiset Michael Monroe ja Popeda. Myöhemmin elokuussa Sillanpää järjestää 50-vuotisjuhlakonsertin Helsingin Olympiastadionilla.

Lauantaina 1. elokuuta festari kääntää ysärivaihteelle  ja bileet päättyvät 90-luvun suosikkien E-Typen ja Pandoran Ruotsista sekä Movetronin ja Waldo’s Peoplen Suomesta tahdissa.

Ei alaikäisille

Ikäraja Rally Zone -festivaalialueelle on K-18.

AKK Sportsin toimitusjohtaja Tiina Lehmonen odottaa yhteiseltä tuotannolta hedelmällistä onnistumista.

– Yleisö otti aikaisempien vuosien artistiesiintymiset omakseen, joten ajatus iltatapahtumana toteutetusta, laajemmasta musiikkifestivaalista konkretisoitui.

Promoottori Kalle Keskinen arvioi, että ralliyleisön ohella huippuluokan musiikkiviihde tuo kaupunkiin myös uutta yleisöä.

Neste Oil Ralli on Suomessa vuosittain ajettava FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailu. Tulevana kesänä kilpailu ajetaan 30.7.–2.8. ja sen keskuspaikkana jatkaa Jyväskylä. Tapahtuma on yksi Pohjoismaiden suurimpia vuosittaisia yleisötapahtumia ja kilpailijamäärältään yksi rallisarjan suurimmista.