1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ysärifestari täyttää IBBF:n jättämän aukon

Imatralle Vuoksen rantaan nousee kesäkuun lopulla ysärifaneille suunnattu tapahtuma. Tarjolla on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin 90-luvun hittibändejä.

Movetron oli yksi ysäridancen kotimaisista kärkinimistä. Kuva: Numi Nummelin / movetron.fi

Imatralla järjestetään ensi kesänä ysärifestarit. Festivaalin esiintyjäkaartiin on saatu vahvistettua useita kotimaisia ja ulkomaisia 90-luvun suuruuksia.

Kulttuuritalo virran viereisellä viheriöllä tullaan näkemään 26. - 27.6 mm. Hausmylly, Aikakone, Pandora, E-Rotic ja Basic Element. Tapahtuman järjestäjä Tuomas Hallikas halusi järjestää konkurssiin menneen Big Band festivaalin tilalle jotakin ja siitä syntyi idea ysärifestareista.

– Tavallaan se on korvike. Siihen ajankohtaan ei nyt olisi ollut mitään, niin haluttiin Imatralla kuintenkin jotain järejstää. Toisaalta se on kuitenkin ihan erilainen tapahtuma, kuin Big Band festivaalit, Hallikas sanoo.

Hallikas uskoo, että Imatra Music Go 90's -tapahtumalle riittää kävijöitä, vaikka ysärifestivaaleja järjestetään ensi kesänä useilla muillakin paikkakunnilla, muun muassa Hesingissä ja Jyväskylässä.

– Ihan lähialueella, noin 150 kilometrin säteellä vastaavaa tapahtumaa ei ole, joten uskon, että kävijöitä riittää.

Tapahtumalle ei ole asetettu kävijätavoitetta. Hallikkaan mukaan kaikki yli 1500 kävijän on plussaa.