1. yle.fi
  2. Uutiset

Ympäristöjärjestö ja rauhanjärjestö leijoilla Natoa vastaan

Maan ystävät ja Rauhanpuolustajat vastustavat Porin edustalla tehtäviä lentoharjoituksia. Järjestöjen mielestä kyse on militarismin lisääntymisestä.

Kotimaan uutiset
Kuvassa leija sinisellä taivaalla.
Anssi Leppänen / Yle

Rauhanpuolustajat ja ympäristöjärjestö Maan ystävät järjestävät lauantaina yhteisen mielenosoituksen Porissa Natoa vastaan. Syynä ovat Yhdysvaltain ja Suomen ilmavoimien lentoharjoitukset Porin edustalla.

Mielenosoitus toteutetaan lennättämällä leijoja. Järjestöt kertovat vastustavansa "lisääntyvää militarismia" ja sitä, että "Suomessa on piirejä, jotka kannattavat Natoon liittymistä".

– Suomen ei ole mitään syytä omalta osaltaan kärjistää ennestään heikentynyttä kansainvälistä ilmapiiriä leikkimällä sotaleikkejä yhdessä Yhdysvaltain ilmavoimien kanssa, Rauhanpuolustajien Satakunnan-piirin puheenjohtaja Anna Kallio sanoo.

Suomen ja Yhdysvaltain yhteinen ilmaharjoitus on käynnissä Suomen länsirannikolla . Ensi viikolla joukkoon liittyvät myös Ruotsin hävittäjät.

Harjoituksessa varaudutaan sotatilanteeseen muun muassa ampumalla kuvitteellisia ohjuksia. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa maiden puolustuskykyä ja taistelutaitoja.

Lue seuraavaksi