1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Finnair rauhoittelee: Emme ole ajamassa Kemi-Tornion lentoja alas

Lentovuorojen puolittaminen ja uusien reittien avaaminen Luulajaan ja Uumajaan eivät Finnarin mukaan kerro siitä, ettei yhtiö haluaisi kehittää myös Kemi-Tornion lentoja.

Kotimaan uutiset
Lentokone.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Finnairin mielestä Meri-Lapissa pelätään turhaan lentoliikenteen loppumista Kemi-Torniosta.

Yhtiön mukaan viime viikolla alkaneiden neuvotteluiden alueen päättäjien ja talouselämän edustajien kanssa pitäisi kertoa siitä, että myös Finnairilla on halu kehittää Kemi-Tornion lentoliikennettä.

– Nyt nähdään jo peikkoja joka puolella. Parempi vain, että jatketaan keskusteluja ja katsotaan eri vaihtoehtoja, jotta löydettäisiin Keminkin reitille kannattavuus, Finnairin kotimaan myynnistä vastaava Rolf Backman rauhoittelee.

Backmanin mukaan myöskään lentovuorojen puolittaminen ei ole merkki siitä, että Finnair olisi ajamassa lentoliikennettä alas.

– Itsestään on selvää, että yksittäinen lentoyhtiö ei voi kantaa tappiota reitistä. Jos matkustajakäyttöasteet jäävät puoleen, silloin lentoyhtiö voi katsoa kapasiteettia olevan reitillä liikaa. Tämä oli syy, minkä vuoksi toukokussa aloitetaan kahdella päivittäisellä vuorolla.

Nyt nähdään jo peikkoja joka puolella. Parempi vain, että jatketaan keskusteluja ja katsotaan eri vaihtoehtoja, jotta löydettäisiin Keminkin reitille kannattavuus.

Rolf Backman

Kiinnostus Aasiaan ratkaisevaa

Backmanin mukaan toukokuussa alkava reitti Luulajan ja Helsingin välillä sopii yhtiön Aasian strategiaan, eikä sillä haluta rapauttaa Kemi- Tornion ponnisteluita saada lisää lentomatkustajia Pohjois-Ruotsista.

– Totta kai meidänkin pitää vastuullisena lentoyhtiönä katsoa, että mistä me löydämme koneelle töitä. Sen takia päätimme avata reitit Luulajaan ja Uumajaan, Backman perustelee.

– Selkeästi on nähtävissä, että näiltä alueilta on matkustusta Aasiaan ja myöskin Aasiasta näihin kaupunkeihin.

Backmanin mukaan siinä ei ole mitään erikoista, että uudesta Luulaja-Helsinki reitistä ei mainittu viime viikkoisten neuvotteluiden yhteydessä mihen käydessä Meri-Lapissa.

– Olemme pörssiyhtiö ja meitä sitovat tietyt asiat. Meillä ei voi olla semmoista tapaa, että kerrottaisiin jollekin pienelle joukkiolle ensin ja sitten vasta seuraavana päivänä tultaisiin julkisuuteen. Uudesta reitistä kerrotaan samaan aikaan kaikille, Backman selventää.

Lue seuraavaksi