Nykyinen paikka vai Mansikkapaikka?

Imatran torikauppiaat haluaisivat siirtää Imatrankosken torin nykyiseltä paikaltaan Koskenpartaalta kauppakeskus Mansikkapaikan pysäköintialueelle.

torikauppa
Imatrankosken torille uusi liiketalo
Yle

Imatran torikauppiaat ovat tyytymättömiä Imatrankosken torin nykyiseen paikkaan. Syynä eivät ole puitteet, vaan se, että asiakkaat eivät löydä torille. Kauppakeskus Mansikkapaikan pysäköintialue olisi torikauppiaiden mielestä ottavampi kuin nykyinen paikka kauppojen ympäröimällä aukiolla.

Imatrankoskelta ja Mansikkalasta tavoitetut kaupunkilaiset puolestaan ihmettelevät toripaikan vaihdoksen tarvetta.

– Mikä vika nykyisessä paikassa on, kysyy Asta Vertanen. Hän käy torilla silloin tällöin, ja pitää torin sijaintia oikein hyvänä.

Myös ystävykset Suvi Peltonen ja Niina-Maria Tiirikainen säilyttäisivät torin nykyisellä paikallaan.

– Eikös torin pidä olla siellä, missä ihmisetkin eniten liikkuvat, he perustelevat.

Mikä vika nykyisessä paikassa on?

Asta Vertanen

Ruokolahtelainen Olavi Kiiski sen sijaan siirtäisi torin Mansikkalaan.

– Se on jotenkin niin ahdas Imatrankoskella se toripaikka, että se ei vaan oikein iskostu, hän sanoo.

Imatrankosken toria hallinnoi kaupunkikeskusta Imitsi ry. Imitsin toiminnanjohtaja Liisa Marsio ymmärtää kyllä, että jos kauppa käy heikosti, on yrittäjien katseltava parempia markkinapaikkoja.

Se on jotenkin niin ahdas Imatrankoskella se toripaikka.

Olavi Kiiski

– Imatrankosken torilla on kuitenkin vesi, sähkö ja varastotilaakin. Lisäksi kaupat, ravintolat ja hotellit ovat tässä lähellä ja turistit liikkuvat kävelykadulla ympäri vuoden, sanoo Marsio. Imitsi pitäisi torin mielellään nykyisessä paikassaan.

Marsio muistuttaa, että torin siirtäminen on vasta pohdiskeluasteella.

– Eiköhän asiasta keskustella torstaina torikauppiasyhdistyksen vuosikokouksessa, hän sanoo.

Imatran kaupungin suunnitelmat kuitenkin mutkistavat muuttosuunnitelmia. Kaupunki omistaa Mansikkapaikan pysäköintialueen, ja sen Keskuskadun puoleiseen reunaan on tulossa kerrostaloja. Kaavamuutos on vireillä.

– Etsimme parhaillaan yhteistä kokousaikaa torikauppiaiden kanssa. Haluamme tietenkin keskustella asiasta ja työstää sopivaa ratkaisua, sanoo teknisen toimialan toimialajohtaja Topiantti Äikäs.

Kolmen torin kaupunki

Imatralla on kolme toria: Imatrankosken tori, Vuoksenniskan tori ja maalaistori, joka toimii Prisman parkkipaikalla Mansikkalassa. Toreista vilkkain on Vuoksenniskan tori, ja koska Imatrankosken ja Vuoksenniskan torit ovat avoinna vuoropäivinä, niillä käyvät samat torikauppiaat.