TPS:n A-nuorten tuhkimotarina sai arvoisensa päätöksen ennätysyleisön edessä

TPS:n A-nuoret voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa 17 vuoteen. Himoittu voitto varmistui liki täpötäydessä Turkuhallissa. Yleisömäärä on uusi nuorten SM-sarjan ennätys.

urheilu
TPS:n A-nuorten voittojuhlat.
TPS:n A-nuorten voittojuhlat.Satu Aaltonen / Yle

TPS:n A-nuorten Suomen mestaruus ratkesi jo kolmannessa ottelussa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. 5–3-voittoon päättyneen ottelun sankareita olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Oskari Siiki ja Matias Lehtonen. Mestaruusjuhlinnan keskellä kaksikko ennätti tulla purkamaan tuoreita tuntojaan.

– Kun aamulla heräsin, en millään voinut kuvitella, että tällaista on luvassa. Aivan älyttömän huikeat fiilikset, Siiki tuumaa.

– Ei sitä oikein tajua, mitä on tapahtunut. Ihan tyhjä olo, Lehtonen jatkaa.

Kun kyse on A-nuorten joukkueesta, koostuu joukkue opiskelijaikäisistä nuorukaisista. Mestaruus antaa pelaajille mahdollisuuden pieneen juhlintaan ja irtiottoon opiskeluarjesta.

– Uskon, että kaikki ottavat nyt hieman koulu- ja muista hommista lomaa. Nyt lähdetään poikien kanssa saunomaan, Lehtonen sanoo.

"Niin kova joukkuehenki"

Lehtonen näkee, että Suomen mestaruus ratkesi turkulaisten eduksi ennen kaikkea kivikovan joukkuehengen ansiosta.

– Meillä on tässä niin kova joukkuehenki, että ei kenelläkään ole tällaista. En ole koskaan pelannut tällaisessa joukkueessa aiemmin. Me olimme joukkue isolla J:llä. Olimme joukkue, emme yksilöitä. Onhan se harmi, että joukkue nyt hajoaa, mutta ei tälle voinut parempaa päätöstä toivoa, Lehtonen analysoi.

Paikan päälle Turkuhalliin saapui 10 620 katsojaa, joka on uusi nuorten SM-sarjan yleisöennätys. Se on enemmän kuin yhdessäkään kuluvan kauden TPS:n liigaottelussa. Mestarivalmentaja Mikko Haapakoskella oli tunteet pinnassa taiston tauottua.

– Tämä yleisömäärä ja tämä huikea fiilis, joka ottelussa oli! Kyllä tämä on mieleenpainuva ilta. Kerta kaikkiaan hienoa!, Haapakoski iloitsee.

– Meillä oli laadukas pelaajamateriaali, ja sen lisäksi kasvoimme joukkueena kauden mittaan. Suurin kasvu tapahtui puolivälierissä Kärppiä vastaan, kun nousimme Oulussa jatkoaikavoittoon oltuamme 0–2-tappiolla. Uskon, että sieltä kantautui siemen tähän hommaan.

– Vaikeuksista voittoon, mutta pitää muistaa että laadukkaiden pelaajiemme ansiosta meillä oli koko ajan edellytykset voittaa, päävalmentaja jatkaa.

Haapakoski jättää Turun taakseen mestaruusjuhlien jälkeen siirtyäkseen uusiin haasteisiin. Aiemmin pelaajaurallaan kolme Suomen mestaruutta TPS:ssa voittanut ja nyt ensimmäisen päävalmentajana mestaruuden napannut Haapakoski jättää Aurajoen maisemat hyvillä mielin.

– Takana on vaiherikas vuosi, ja kyllähän tällaiseen on hienoa lopettaa, Haapakoski tuumaa.

Mestaruus maistui faneillekin

Mestaruusjuhliin päättyneen ottelun jälkeen hymy oli herkässä myös joukkueen kannattajien keskuudessa.

– Mitä tässä voi muuta sanoa kuin että jätkät ovat painaneet hyvin hommia, TPS-kannattaja Daniel tuumaa.

– Tulee vanhat ajat mieleen. Tunnelma oli suoraan kuin vanhasta Kupittaan hallista. Saisi tulla liigaankin tällainen meininki, kokeneempi kannattaja Juha jatkaa.

Liki täpötäydessä Turkuhallissa oli paljon turkulaisia, jotka olivat vasta ensimmäistä kertaa katsomassa nuorten ottelua. Aivan ensimmäistä kertaa TPS-fani Niclas ei paikan päällä ollut.

– Tämä oli minulle vasta toinen A-nuorten peli koko elämäni aikana. Ihan hyvin se päättyi, pitää tulla vähän useamminkin seuraamaan näitä otteluita jatkossa, Niclas sanoo.