1. yle.fi
  2. Uutiset

Emeli Sandé ja Kool & The Gang Pori Jazzeille

Pori Jazz on kiinnittänyt seitsemän uutta esiintyjää kesän festivaaleille. Heinäkuussa Kirjurinluodossa nähdään muun muassa soul- ja pop-tähti Emeli Sandé sekä legendaarinen yhdysvaltalaisyhtye Kool & The Gang.

musiikki
´Laulajatar Emeli Sande´
Paul Bergen / EPA

Emeli Sandé palaa Porin Kirjurinluotoon parin kesän tauon jälkeen. Edellisellä vierailullaan 2012 hän oli kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Myöhemmin samana vuonna hän nousi yhdeksi maailman suurimmista pop-tähdistä. Hänen albuminsa voitti The Beatlesin lähes 50 vuotta vanhan ennätyksen oltuaan 63 peräkkäistä viikkoa top 10-listalla.

Sandé tunnetaan muun muassa hiteistään ”Next To Me”, ”Read All About It” ja ”Heaven”. Hän esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 17.7.

Kool & The Gang

Lauantaina 18.7. Kirjurinluodon lavalle nousee muun muassa ”Celebration”, ”Get Down On It” ja ”Fresh” -hiteistään tunnettu Kool & The Gang. Yhtyeellä on takanaan 50 vuoden ura ja yli 70 miljoonaa myytyä albumia. Soul- ja r'n'b -yhtye esiintyi Porissa viimeksi vuonna 2000.

Artisteja ympäri maailmaa

Pori Jazz julkisti tänään myös viisi muuta esiintyjää: yhdysvaltalainen soul-laulaja Candi Staton, brasilialaisartisti Ed Motta, australialaisyhtye Hiatus Kaiyote ja norjalainen Erlend Oye ja The Rainbows. Suomalaista jazzia edustaa Teppo Mäkysen johtama Teddy's West Coasters.

Festivaali julkistaa lisää esiintyjiä lähiviikkoina.

Lue seuraavaksi