Vermon uusi johtaja väläyttää: raviradalle jatkossa muutakin kuin hevosurheilua

Pia Blom-Johansson valittiin viime viikolla Vermoa pitkään johtaneen Jorma Ojapellon seuraajaksi. Talousosaajana tunnettu Blom-Johansson näkee vanhassa raviradassa paljon potentiaalia.

urheilu
Pia Blom-Johansson aloittaa Vermon raviradan toimitusjohtajana toukokuussa.
Pia Blom-Johansson aloittaa Vermon raviradan toimitusjohtajana toukokuussa.Vesa Marttinen / Yle

Viime viikolla ravirata Vermolle valittu uusi toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson näkee perinteisessä, 1970-luvulla rakennetussa raviradassa paljon kehittämismahdollisuuksia.

– Ravi- ja pelitoiminnan rinnalle täytyy kehittää monipuolisuutta. Varmasti hevosurheilun lisäksi voisi olla muutakin. Tässä on paljon maata ja hyvät fasiliteetit, jotka seisovat pääosan viikosta käyttämättöminä.

Tarkempia ajatuksia Blom-Johansson ei tässä vaiheessa halua esittää.
– Huhtikuussa on tarkoitus istua hallituksen kanssa alas keskustelemaan muun muassa näistä asioista.

Tarvetta hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevalle tapahtuma-areenalle varmasti löytyy: parhaillaan Helsingissä käydään vääntöä esimerkiksi Tuomarinkylän kaavoittamisesta asunnoille ja pikaraitiotielle. Alueella sijaitsee muun muassa ratsastuskeskus sekä vinttikoirakeskus.

Talousosaaja ravipiirien ulkopuolelta

Pia Blom-Johansson on monella tavalla mielenkiintoinen valinta: Hänet valittiin virallisen hakumenettelyn ulkopuolelta headhunterin avulla, hän tulee ravipiirien ulkopuolelta ja on miehiseksi koetun lajin keskellä naispuolinen johtaja.

– Totta kai nämä asiat tuovat tiettyjä paineita. Minun pitää lunastaa paikkani, mutta uskon että se onnistuu, kun kunnolla paneudun alaan. On myös vahvuus, että tulen alan ulkopuolelta, näen asioita eri tavalla.

Blom-Johansson on tehnyt tärkeimmän osan työurastaan Tapiola-ryhmässä ja uskoo ennen kaikkea talousosaamisensa vaikuttaneen valintaan. Vermon raviradan vuotuinen liikevaihto on kahdeksan miljoonan euron luokkaa.

Kylmälässä on enemmän hevosia kuin asukkaita

Blom-Johansson asuu hevosihmiselle luontevassa ympäristössä, Kirkkonummen Kylmälässä.

– Sanotaan, että siellä on enemmän hevosia kuin asukkaita. Alueella on paljon ylläpitotalleja, mutta asukkaita ei niinkään.

Alkujaan Blom-Johansson on kotoisin Espoosta. Kotitalo ja talli rakennettiin 15 vuotta sitten Kylmälään.

– Olen ollut aiemmin pienkasvattaja, nyt tallissa on vain yksi kasvatti. Hevoset eivät ole harrastus vaan elämäntapa, olen kilpaillut pienestä asti: nuorempana estepuolella ja vanhempana koulupuolella. Myös tyttäreni kilpailee aktiivisesti.