Onko meillä varaa hoitaa kaikki? – Kysy hoidon priorisoinnista asiantuntijoilta ja ehdokkailta

Yle Tampere järjestää torstaina aamupäivällä verkkokeskustelun, jossa asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin hoidon priorisoinnista. Samasta asiasta tentataan iltapäivällä seitsemän puolueen eduskuntavaaliehdokkaita. Mitä haluaisit kysyä heiltä?

Kotimaa
Yle Tampereen logo ja stetoskooppi
Antti Eintola / Yle

Varsinkin erikoissairaanhoito voi olla erittäin kallista. Kunnilla on entistä vähemmän rahaa, mutta lääkkeet, hoidot ja tekniikka kallistuvat.

Onko meillä enää varaa hoitaa kaikkia sairauksia ja potilaita? Mistä tingitään ja mihin panostetaan?

Näistä aiheista keskustellaan Yle Tampereen lähetyksissä, nettisivuilla ja vaalipaneelissa torstaina. Voit osallistua keskusteluun jo nyt lähettämällä meille kysymyksiä asiantuntijoille ja vaaliehdokkaille esitettäväksi.

Asiantuntijoina kysymyksiin vastaavat Yle Tampereen verkkosivuilla Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen ja syöpätautien vastuualuejohtaja, ylilääkäri Tuula Lehtinen. Asiantuntijat ovat Pirkanmaalta, mutta keskusteluun voivat osallistua kaikki halukkaat torstaina 26.3.2015 klo 9.30-11.00.

Myöhemmin samana päivänä netissä suorana nähtävän vaalikeskustelun yksi teema on hoidon priorisointi. Puolueiden valitsemina keskusteluun osallistuvat Pirkanmaalta Pirkko Jartti (kok.), Sari Pulla (sd.), Raija Moilanen (kesk.), Mikko Nurmo (ps.), Mikko Aaltonen (vas.), Olga Haapa-aho *(vihr.) ja *Sari Tanus (kd.) Tätä paneelia voi seurata torstaina kello 13-14.30 Yle Areenasta tai paikan päällä sairaalan kahviossa.

Mitä haluat kysyä asiantuntijoilta ja kansanedustajaehdokkailta?