Näin keskusteltiin: Kysy hoidon priorisoinnista asiantuntijoilta nettichatissa

Onko meillä varaa kaikkien hoitamiseen? Mistä tingitään, jos on pakko? Asiantuntijat Tampereelta vastasivat kysymyksiin suorassa verkkokeskustelussa torstaina 26.3.2015 kello 9.30-11.

Kotimaa
Yle Tampereen logo ja stetoskooppi
Antti Eintola / Yle

Varsinkin erikoissairaanhoito voi olla erittäin kallista. Kunnilla on entistä vähemmän rahaa, mutta lääkkeet, hoidot ja tekniikka kallistuvat. Onko meillä enää varaa hoitaa kaikkia sairauksia ja potilaita? Mistä tingitään ja mihin panostetaan? Nyt voit kysyä asiantuntijoilta.

Kysymyksiin vastaavat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri, gastrokirurgi Kari-Matti Hiltunen ja syöpätautien vastuualuejohtaja, ylilääkäri Tuula Lehtinen. Asiantuntijat ovat Pirkanmaalta, mutta keskusteluun voivat osallistua kaikki halukkaat torstaina 26.3.2015 kello 9.30-11.

Toimittajina keskusteluun osallistuvat Kirsi Matson-Mäkelä ja Heli Mansikka.

Keskustelu on nyt suljettu, mutta luettavissa alta. Kiitos kaikille asianosaisille erittäin aktiivisesta keskustelusta!

Yle Tampereen radiolähetys tehdään Taysin Keskussairaalan pääaulasta 23.–27.3.2015. Yleisö on koko viikon tervetullut seuraamaan lähetysten tekoa. Taysiin liittyvistä aiheista voi osallistua keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #radiotaysilla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.