Suomen pisin jääkiekkopeli pelattiin kahdeksanteen erään asti: "Ajantaju siinä häviää"

Mestiksen välieräottelu Kajaanissa venyi kahdeksanteen erään, ja keskiviikkoiltana alkanut ottelu päättyi seuraavan vuorokauden puolella. Hokki ja Mikkelin Jukurit pelasivat 151 minuuttia ja 31 sekuntia.

urheilu
Suomen pisin jääkiekkopeli pelattiin keskiviikkona Kajaanissa. Hokin ja Jukureiden peli kesti 151 minuuttia ja 31 sekuntia.
Katja Oittinen / Yle

Mestiksen keskiviikkoillan välieräottelu Kajaanissa Hokin ja Mikkelin Jukureiden välillä alkoi keskiviikkoiltana kello 18.30 ja päättyi 13 minuuttia yli puolen yön torstain puolella. Peliminuutteja kertyi 151 ja 31 sekuntia, mikä on vajaat 20 minuuttia enemmän kuin edellinen jääkiekko-ottelun keston ennätys. Toissa viikolla ennätykseksi kirjattu Liigan pudotuspeleissä Helsingin IFK:n ja Tampereen Ilveksen välinen ottelu kesti 134 minuuttia ja 14 sekuntia.

Kajaanissa pelattiin ratkaisumaalin syntyessä kahdeksatta erää.

– Vaihtoaitiossa alkoi olla jo epätodellinen olo, kun katsoi, että pelataan seitsemättä ja kahdeksattakin erää, ja pojat siellä touhuavat kaukalossa, kertoi Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

– Ajantaju siinä häviää. Pidän pelin aikana jotain tilastoja, mutta kymmenen aikaan illalla ajattelin, että antaa olla, katsotaan nyt miten tässä käy.

Suomen pisimmässä jääkiekko-ottelussa (siirryt toiseen palveluun) Kajaanin Hokin puolustaja Janne Pälve kirjautti peliajanseurantaan (siirryt toiseen palveluun) 59 minuuttia ja 7 sekuntia peliaikaa, mikä on eniten koko ottelussa maalivahtien jälkeen. Mikkelin Jukureista pisimmän peliajan kirjauttivat puolustajat Jani Forsström ja Santeri Lukka, jotka molemmat pelasivat 53 minuuttia ja 50 sekuntia.

Jukuri-valmentaja Antti Pennanen kertoo, että kahdeksan erän ottelussa erätauoilla lähinnä syödään ja juodaan.

Huoltajat hakivat kello 23 aikaan kaupasta banaania.

Antti Pennanen

– Urheilusuorituksen aikana nautittavat geelipussit pääsivät meiltä loppumaan, ja huoltajat hakivat kello 23 aikaan kaupasta banaania pelaajille syötäväksi. Se on iso juttu, että saa myös juotua tarpeeksi. Lisäksi pelaajat nauttivat magnesium-tabletteja, ettei tulisi suonenvetoja.

– Olen joskus sanonut, ettei jääkiekko-ottelu ole fyysisesti mikään haaste, että siinä pelataan 15–16 minuuttia. Nyt pitää sanoa, että pitkä pätkä oli. Onhan se poikkeuksellista, että joillakin pelaajilla tulee peliaikaa jopa tunti. Mutta kyllä he siellä jäällä vielä liikkuivat, Pennanen naurahtaa.

"Kivahan tätä on kesällä muistella"

Jukuri-valmentaja kertoo, ettei kahdeksan erän ottelua voi ennakoida.

– Hetkessä eläminen on hienoa, ja silloin voi syntyä jotain tällaista. Kiva tämä oli kokea, ja kivahan tätä on kesällä muistella. Kotona piti olla vähän puolen yön jälkeen, mutta taitaa mennä aamuun, Antti Pennanen sanoo.

Nämä ovat niitä hetkiä, joita varten on hikeä punttisalilla, portaita juostessa ja pururadalla vuodatettu. Tämä välieräsarja lähti tänään vasta kunnolla käyntiin.

Antti Turunen

Ottelu päättyi lopulta Jukureiden voittoon 2–3 (siirryt toiseen palveluun), kun Joonas Kalliola teki pelissä toisen ylivoimamaalinsa. Jukurit johtaa ottelusarjaa nyt 2–0.

– Joukkueella oli vahva olo, että pelataan vaikka aamuun asti. Ei tällaisen ainutlaatuisen tapahtuman aikana kuitenkaan mietitä sitä miten kauan on pelattu tai pelataan, vaan pelataan hetkessä ja uskotaan, että maalipaikka tulee, Pennanen kertoo.

Hokin valmentaja Antti Turunen hehkutti Pennasen tavoin ylpeyttä joukkueesta.

– Olen todella ylpeä, että millaisella sisulla ja moraalilla näitä hommia tehdään. Nämä ovat niitä hetkiä, joita varten on hikeä punttisalilla, portaita juostessa ja pururadalla vuodatettu. Tämä välieräsarja lähti tänään vasta kunnolla käyntiin.

Yleisöä Suomen pisimpään kestäneen jääkiekko-ottelun katsomossa.
Yleisö jaksoi istua katsomossa lähes kuusi tuntia kestäneessä ottelutapahtumassa.Katja Oittinen / Yle

Yleisöä ennätyspitkässä ottelussa oli 1 017, joista iso osa istui lehtereillä vielä puolen yön jälkeenkin.

Korjaus 26.3.2015 kello 2.34: Korjattu peliaikaseurannan kirjaus pisimmästä peliajasta maalivahtien jälkeen Hokin Janne Pälveelle.