Kaksi vihreiden valtuutettua perustaa uuden punavihreiden valtuustoryhmän

Helsingin vihreiden valtuutetut Sirkku Ingervo ja Zahra Abdulla ilmoittivat eroavansa ryhmästä keskiviikkoiltana. Ingervon mukaan Helsingin vihreiden politiikan painopiste on siirtynyt liikaa oikealle viime vuosien aikana.

Kotimaa
Zahra Abdullan mukaan Helsingin vihreät ei kuuntele riittävästi ryhmän sairaanhoitajia, lastenhoitajia sekä opettajia sosiaali- ja terveysasioissa.
Zahra Abdullan mukaan Helsingin vihreät ei kuuntele riittävästi ryhmän sairaanhoitajia, lastenhoitajia sekä opettajia sosiaali- ja terveysasioissa.Creative Commons / Petri Krohn

Sirkku Ingervo ja Zahra Abdulla ovat olleet pitkään mukana valtuustoryhmässä. Heidän eronsa myötä vihreillä on enää 17 valtuutettua aiemman 19:n sijaan. Vihreät pysyy silti Helsingin toiseksi suurimpana valtuustoryhmänä. Uudesta punavihreiden ryhmästä tulee toiseksi pienin ryhmä.

– Helsingin kaupunginvaltuuston vihreät ovat liikkuneet voimakkaasti oikealle viime vuosien aikana, joten me punavihreät emme enää tunne kuuluvamme ryhmään, Ingervo sanoo.

Abdullan mukaan vihreiden valtuustoryhmä kuuntelee kyllä arkkitehteja ja insinöörejä ennen kuin se tekee esimerkiksi kaupunkisuunnittelua koskevia päätöksiä. Sairaanhoitajia, lastenhoitajia ja opettajia ei kuitenkaan hänen mielestään kuunnella riittävästi, kun tehdään sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevia päätöksiä.

– Poliitikot, jotka edustavat vihreiden oikeistosiipeä, ovat saaneet tärkeimmät asemat kaupunginhallituksessa, Abdulla sanoo.