"Kun silmät alkavat loistaa, niin sen vain näkee" – pikatreffeillä some-sinkut tapaavat kasvokkain

Toisen ihmisen todellisen olemuksen voi selvittää vain kasvokkain, eikä somessa saatu ensivaikutelma aina vastaa todellisuutta. Todellinen rakkauden kipinä voi syttyä jo muutamassa minuutissa.

ilmiöt
Pariskunnan kuva älypuhelimen näytöllä.
Julian Stratenschulte / EPA

Kasvokkain kohtaamisen merkitys ei ole vähentynyt edes some-ajan treffikulttuurissa, vaikka sinkkujen on paljon helpompi löytää toisensa somen välityksellä. Sosiaalisessa mediassa ihminen antaa itsestään kuitenkin usein hyvin harkitun ja yksipuolisen kuvan. Kun toisen kohtaa kasvokkain, selviää kiinnostuksen kohteen olemus ja todellinen ensivaikutelma.

– Jos yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa, niin yksi live-kohtaaminen puhuu enemmän kuin tuhat kuvaa, toteaaAnna "Deittikuningatar" Uusiheimala.

Yksi live-kohtaaminen puhuu enemmän kuin tuhat kuvaa.

Anna Uusiheimola

Uusiheimalan yritys Deittisirkus järjestää pikatreffitapahtumia ympäri Suomen ja hän on nähnyt lukemattomien kipinöiden syttyvän.

Speed dating -tapahtumissa eli pikatreffeissä käydään läpi kaikki tapahtumaan saapuneet miehet tai naiset. Yhden seuralaisen kanssa ehtii juttelemaan vain noin muutamasta minuutista kuuteen minuuttiin. Sitten puolet osallistujista siirtyy seuraavan treffikumppanin pöytään ja uudet minuuttitreffit voivat alkaa.

Muutama minuutti riittää

Toisinaan Uusiheimalan sähköpostiin kilahtaa viesti, jossa kerrotaan, että speed dating -tapahtumasta alkanut ihastus on päätynyt avoliittoon asti.

– Kun silmät alkavat loistaa, niin sen vain näkee, Uusiheimala kuvailee lupaavan parin ensihetkiä.

Muka hiljaisten ja ujojen suomalaisten speed dating -tapahtumat ovat äänekkäitä, sillä puheensorina on korviahuumaavaa.

– Muutamassa minuutissa selviää kyllä toisen olemus: se miten hän elehtii ja puhuu. Se on hyvin oleellista eikä välity kunnolla somessa, Uusiheimala kertoo.