1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pankkikortit

Pääsiäiskorttikauppiaat varastavat pankkikortteja vanhuksilta Mikkelissä - Poliisi varoittaa kahdesta naisesta

Kaksi naista on kiertänyt myymässä vanhuksille pääsiäiskortteja ja -munia. Naiset ovat anastaneet asunnoista pankkikortit ja vieneet myöhemmin vanhusten rahat tililtä. Poliisi toivoo silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan.

Mikkelissä liikkuvat kaksi naista kaupittelevat vanhuksille pääsiäiskortteja sekä pääsiäismunia. Naiset ovat kaupanteon aikana päässeet sisälle vanhusten asuntoihin ja anastaneet asukkaiden pankkikortit.

Myöhemmin naiset ovat saaneet selville pankkikorttien tunnusluvut soittamalla asukkaille esittämällä pankin virkailijaa. Virkailijan ominaisuudessa naiset ovat pyytäneet pankkikortin tunnuslukua, jotta pankkikortti olisi pystytty sulkemaan. Kun vanhukset ovat luovuttaneet kortin tunnusluvun, ovat naiset tyhjentäneet vanhusten tilit.

Naiset ovat noin 20-vuotiaita ja heillä on ollut kiertäessään päällään tummat takit ja mustat housut. Mikkelissä on tehty naisista tämän ja viime viikon aikana kaksi erillistä rikosilmoitusta.

Poliisi muistuttaa, ettei ketään tuntemattomia henkilöitä tule päästää asuntoon sisälle eikä puhelimen välityksellä pidä antaa pankkikortin tunnuslukuja, joita ei tiedustella virallisesti puhelimen välityksellä.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja näihin naisiin liittyen tai heidän käyttämään autoon liittyen numeroon 0295415443, 0295415232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)